Baguje.COM

Dodatni funkcionalni dugmići Windows programima

U ovom postu ću vam opisati jedan odličan mali programčić koji vam dodaje dodatne dugmiće pored postojeća tri koji skoro svaki prozor u Windows operativnom sistemu ima. Kako to izgleda pogledajte ispod u slici.

Naravno, svako dugme ima svoju funkciju, a one su sledeće:

Neki od ovih zahtevaju i objašnjenjenje. Prve dve opcije šalju prozor u sistemski trey, prva opcija šalje sam prozor u trey i dodeljuje ikonicu prozora, dok druga šalje u jednu ikonicu koja drži sve spuštene prozore zajedno.

Pošalji u kutiju konfuzno zvuči a u stvari vam pomaže pri preuređenju aktivnih prozora na desktopu. Naime, uz pomoć ove ikonice možete da postavite recimo 4 prozora da budu vidljiva, i da svaki zauzima četvrtinu ekrana. Dakle, podela aktivne površine na izabrane prozore.

Smotaj i odmotaj ikonice vam omogućuju da bukvalno smotate prozor kao što bi smotali recimo parče papira, i sve što ostane vidljivo od prozora je ta traka gde se nalazi ime prozora i ove ikonice i mali deo aktivnog prozora (otprilike jedna osmina ekrana).

Program koji vam sve ovo omogućuje je besplatan i nosi ime ExtraButtons. Možete da ga preuzmete sa adrese http://www.xtrabuttons.com/

Ono što program čini još boljim je i mogućnost da podesite skraćenice na tastaturi za svaki od dodatnih dugmića. Isto tako, možete i da uklonite neki ukoliko ga ne planirate koristiti (recimo pošalji u pozadinu). Opcije programa izgledaju ovako:

Exit mobile version