Baguje.COM

Bolt – Veb brauzer za mobilni telefon

Update: U toku 2012. godine ekipa koja je pravila ovaj brauzer je objavila da prekida sa radom zbog finansijskih problema te ovaj brauzer više ne možete koristiti.

Često surfujete mobilnim telefonom a pri tom su vam dosadili pretraživači Opera Mini ili pretraživač koji je bio u telefonu, preporučio bih Vam da probate pretraživač pod nazivom Bolt.

Brauzer je preko celog ekrana, dok se meni pojavljuje pritiskom na odgovarajući taster. Početna strana je u formi omiljenih strana koje možete da dodajete ili menjate, podržani su tabovi, RSS feed, HTML 5, i flash sadržaj za koji je već ugrađen plejer.

U glavnim stavkama za podešavanja imate izbor jezika, mogućnost da instalirate dodatne fontove kao i opciju za brisanje istorije posećenih stranica.

Bolt je prilično brz browser a tome dodatno doprinosi i keširanje stranica.

Ovaj brauzer moći ćete da instalirate na svakom mobilnom telefonu koji podržava Java aplikacije.

Ja sam isprobao na mom telefonu Sony Ericsson k750 i sve je radilo perfektno, recimo brzo učitavanje video klipa sa Youtube-a.

Ova aplikacija je besplatna i možete preuzeti sa sajta http://boltbrowser.com/home.html

Ukoliko želite da probate brauzer pre preuzimanja, učitajte stranicu http://boltbrowser.com/demo (potrebna Java).

Takođe, uz standardnu verziju tu je i Lite verzija ovog brauzera, kojoj nedostaju neke od mogućnosti osnovne verzije (orijentacija prebacivanja, video sadržaji, copy-paste, RSS, pretraga, download, widgeti itd.) ali ga samim tim mnogo ubrzava, pa bi trebao da radi mnogo mnogo brže na starijim mobilnim telefonima. Lite verziju možete da preuzmete direktno na adresi http://boltbrowser.com/boltlw.jad

Exit mobile version