Baguje.COM

Kontrola profila u Google Chrome veb brauzeru

Uskoro nam stiže kontrola profila u Google Chrome veb brauzeru ! Šta to tačno znači ? Ukratko, postojaće mogućnost da više korisnika koristi jedan isti Google Chrome na jednom računaru. Ista ikonica za celu porodicu 🙂

Kao što vidite na slici, imaćete izbor profila, ili mogućnost pravljenja novog, sve to u jednom brauzeru. Ono što ovu mogućnost izdvaja od sličnih iz dugih profila je što ćete profil moći povezati sa vašim Google nalogom (gmail) i sinhronizavati sve podatke u oblak (istoriju, lozinke, bookmark, sačuvana polja itd.)

Mogućnost inače već postoji u svim verzijama Google Chrome veb brauzera, ali se malo morate pomučiti kako bi je omogućili.

Desnim klikom na ikonicu Google chrome veb brauzera na vašem desktopu odaberite Properties i treba da dodate sledeći kod iza chrome.exe u target polju --user-data-dir="c:\putanja\do\novog\profila". Kliknete na dugme Ok, i otvoriće vam se potpuno nov Google Chrome, kao da je tek instaliran, bez ikakvih prethodnih podešavanja. Takođe, ukoliko želite koristiti i stari, onaj sa vašim podešavanjima, jednostavno kopirajte ikonicu još jednom na desktop i obrišite joj ovaj deo koji smo sad dodali i potvrdite klikom na dugme “Ok”. Vaši profili se nalaze na sledećem mestu:
Windows Vista i Win 7 - C:\Users\username\AppData\Local\Google\Chrome
Windows XP - C:\Documents and Settings\Local Settings\username\Application Data\Google\Chrome

Treba napomenuti da će ovaj komplikovani proces biti zamenjen jednostavnijim koji će se nalaziti u korisničkim podešavanjima veb brauzera. Kako će to izgledati pogledajte na slici ispod.

Pretpostavljam da će ova podešavanja biti omogućena uskoro za sve korisnike koji koriste “kanarinca“, dev ili beta verzije ovog brauzera, a ostalima, koji su na stabilnoj verziji preporučujem da sačekaju bar još koji mesec.

Exit mobile version