Baguje.COM

20% korisnika Facebooka zaraženo

Prema poslednjim izveštajima BitDefendera i njihovog tima, preko 20% poruka koje viđate na svom zidu je u nekom obliku zaraženo.

Prema izveštajima, od 17 miliona skeniranih poruka na Facebook zidu, oko 20% je u neku ruku zaraženo ili predstavlja problem po sigurnost korisnika. BitDefender je poznat kao firma koja se bavi anvirisnom zaštitom već godinama, a od nedavno je počela da radi i skeniranje vašeg zida, profila, poruka i svega ostalog što bi moglo da vas zarazi.

Ukoliko vas zanima kako da zaštite vaš Facebook profil, predlažem da dodate aplikaciju BitDefender SafeGo, omogućite joj pristup vašem zidu i porukama, kako bi mogla da skinira sve. Nakon završenog prvobitnog skeniranja, ukoliko se detektuje neki problem, program će vas obavestiti na e-mail adresu koju ste podesili u Facebooku. Nakon toga, ova aplikacija će non stop da prati vaš Facebook zid za sumljivim i zaraženim porukama i obaveštava vas o njima.

Aplikacija ima i kontrolnu stranicu gde možete da pogledate više informacija o njoj.

Treba napomenuti da je aplikacija još u BETA fazi, i da neke od mogućnosti koje vidite na slici nije moguće uključiti, ali, očekujte uskoro potpunu zaštitu vašeg zida i Facebook profila uz pomoć BitDefender SafeGo.

Kako vas ne bi bunilo, ja ZNAM da koristim Facebook, ne klikćem na sve reklame i pozive u grupe, ne verujem da sam osvojio 10.000 dinara, niti me zanima kako izgleda “najsmešniji klip na svetu” niti kako će izgledati moje dete sa nekom od prijateljica sa Facebooka. Takođe sam blokirao sve igrice na Facebooku jer nisam tamo da bi se igrao, naravno, ovo ne morate svi da radite, ali ukoliko ne planirate da gajite virtuelne svinje, niti da berete ne prskane kvazi jabuke, onda vam preporučujem da sve te aplikacije/igrice lepo blokirate.

Ono što želim da kažem je da ne klikćete na sve i svašta, da ne verujete nikome previše, jednostavno, to je najbolja zaštita.

Exit mobile version