Baguje.COM

Ukidanje opcije "Clear Chat History" na Facebooku izazvalo mnoge polemike

Facebook Clear Chat HistoryKako ste do sada verovatno primetili Facebook je pretrpeo izvesne promene u poslednje vreme, konkretno kada je reč o ćaskanju, tu je izmenjeno mnogo što-šta, a tek se očekuje integracija sa Skypeom. Novo ćaskanje sada, pored sasvim drugačijeg estetskog prikaza, dolazećih i odlazećih poruka, sadrži malu kutijicu sa slikama online prijatelja na levoj strani početne stranice, odakle jednim klikom na željenog prijatelja možete otvoriti prozor za ćaskanje. Takođe, Facebook je podigao sistem sigurnosti ćaskanja na mnogo viši nivo, što bi trebalo da utiče na veći stepen stabilnosti ovog dela Facebook platforme koji je u par navrata prouzrokovao nedostupnost Facebook sajtu.

Većina novina su ocenjene kao dobro osveženje ali mnogim korisnicima fali opcija koja se sada izgubila a to je “Clear Chat History”. Opcija se nalazila tik ispod imena osobe sa kojom razgovarate, a omogućavala je da se očisti istorija razgovora radi lakše preglednosti.


Iako suštinski ova opcija predstavlja samo olakšanje u preglednosti razgovora, što je veoma korisno ukoliko sa nekim vodite duži razgovor, mnogi korisnici zabrinuti su za svoju privatnost, jer ukidanje opcije Clear Chat History mnogima deluje kao mogućnost da Facebook na svojim serverima čuva sve vaše istorije razgovora i time narušava vašu privatnost.


Takođe drugim nezadovoljnim korisnicima prosto nedostaje opcija Clear Chat History kako bi mogli da imaju bolju preglednost prozora za ćaskanje.
Za sada nije poznato da li će Facebook vratiti ovu opciju u upotrebu ili su već osmislili neki novi metod.
Exit mobile version