Baguje.COM

Stiže PES 2011

Jedna od definitivno najpopularnijih igrica ikad napravljenih PES 2011 (Pro Evolution Soccer) od danas se zvanično nalazi u prodaju, trenutno samo u Velikoj Britaniji. PES je kada su igre sportskog žanra u pitanju definitivno neprikosnoven po broju fanova. Naravno japanska kompanija Konami koja je razvila igru i objavila je, dug niz godina gadila je svoju reputaciju. Enciklopedijski podatak je da je Konami prvu verziju fudbala objavio još davne 1994. godine, tada samo za Super Nitendo konzolu.

PES 2011

Šta novo donosi PES 2011 ?

PES ima žestoku konkurenciju u vidu EA Sportove fudbalske serije FIFA, ali svih ranijih godina PES je uspevao da ostane popularniji medju fanovima od FIFA serije. Kako ni u EA Sportu ne sede skrštenih ruku, i mogu sa ponosom da kažu da su uradili odličan posao kada je u pitanju poslednji nastavak FIFA 2011, PES je morao da se potrudi da opet podigne kvalitet svoje igre na još viši nivo. Tako nam u novom PESu stižu neke novine kao što su:

Totalna kontrola

Ovo svakako predstavlja veliki korak napred u stvaranju realistične igre, od sada imaćete potpuno kontrolu nad svojim igračima, kontrolu kretanja, šuta, dodavanja, ubacivanja itd. Ovo jebila jedna od stvari koja je nervirala mnoge jer igra prosto nije mogla da ispuni kreativnu zamisao igrača, ali sada sa 360-stepenom kontrolom to više nebi trebao da bude problem.
Poboljšani uticaj umora na igrače

Ovo nije novina ali verovatno su u Konamiu smatrali za potrebnim da ovde izvrše neke izmene u odnosu na pređašnje verzije PESa. Kako tvrde iz kompanije, kod igrača koji više trče tokom meča biće primetan pad u performansama, kao što je preciznos i snaga šuta, brzina, koncentracija itd.

Novi AI za odbranu

Novi AI za igru u odbrani predstavlja deo novine koja je povezana sa Totalnom kontrolom, naime igrači više neće juriti za svakom loptom u opasnoj zoni već će držati svoje pozicije i imati za cilj da spreče napadače da naprave opasnost pred golom. Ovo je bio u mnogim sitvacijama problematičan momenat kada jednostavno niste mogli da iskontrolišete igrača koji je krenuo na neku loptu, sada to više kako kažu u Konamiu neće biti problem.

Poboljšani golmani
Ovo je još jedna od novina bazirana na Totalnoj kontroli, sada će te imati bolje mogućnosti kontrole golmana u momentima kada vi upravljate njima, recimo istrčavanje.

Realistični fudbal
Kako tvrde u Konamiu igra je bliža realnom fudbalu nego ikad pre, igrači imaju elemente kretanja koje bi trebalo da vam daju doživljaj prave utakmice koju gledate na TVu. Ovim grafičkim elementima dat je poseban akcenat ali to je nešto što smo već navikli od PESa.

Pravljenje svog stadiona

Jedna od novina u PES seriji je Stadium Editor. Stadium Editor omogućiće vam da napravite svoj stadion, izaberete broj sedišta (od 1000 do 100.000 mesta), boju sedišta, izgled tribina, vrstu ograda, vrstu travnjaka, mreži za golove itd. Takođe alat za pravljenje stadiona ostavlja mogućnost ubacivanja pozadina za van stadionski prostor kako bi celokupan izgled stadiona dobio neku novu dimenziju.

Brzina igrača

Na ovom polju su napravljene male izmene koje bi sad trebale u većoj meri da prate psihologiju igre. Recimo u prilikama kontranapada vaš igrač će brže trčati nego u momentima kada iz obične akcije ekipa kreće u napad, a pritom u oba slučaja držite brzo trčanje.
Ovo su samo neke od novih mogućnosti koje PES donosi, dok čekate da je kupite ili “kupite” pogledajte trejler najnovijeg PES 2011

PES 2011 dostupan je za sledeće platforme: Windows, Nintendo Wii, PlayStation 3, PlayStation 2, PlayStation Portable i Xbox 360. Dok je potrebna PC konfiguracija za igru približno u ovim okvirima:

Intel procesor – Core 2 Duo E4400 2.0GHz
AMD procesor – Athlon 64 X2 Dual Core 4200+
Nvidia grafička kartica – GeForce 7900 GT
ATI grafička kartica – Radeon HD 5550 512MB
RAM Memorija – 2 GB
Prostor na hard disku – 8GB
Direct X-9

Exit mobile version