Baguje.COM

One-time password i daljinsko odjavljivanje uskoro na Facebooku

Niz sigurnosnih mera koje Facebok uvodi u cilju zaštite korisnika svakako bi trebale da utiču na to da se smanji broj zloupotreba koje se svakodnevno dešavaju na ovoj najvećoj društvenoj mreži koja broji preko 500 miliona korisnika. Dve nove sigurnosne mere su One-time password i daljinsko odjavljivanje.

One-time password

Opcija koja vam omogućuje da zatražite privremenu lozinku koju nakon toga možete bezbrižno koristiti na javnim računarima, tj. uopšteno na računarima u koje nemate poverenja ili ne možete biti sigurni da u pozadini nemaju instaliran keylogger (program za snimanje pritisnutih tastera na tastaturi). Preko ove funkcije jednostavno pošaljete SMS poruku sa tekstom OTP na broj 32665 i nakon toga stići će vam privremena lozinka koju možete upotrebiti u roku od 20 minuta. Preduslov za upotrebu ove opcije je da imate dodat broj mobilnog telefona u okviru vašeg Facebook naloga kako bi Facebook znao da je to vaš broj mobilnog. Broj mobilnog telefona koji unesete nije javno vidljiv.


Daljinsko odjavljivanje sa profila

Facebook će omogućti i daljinsko odjavljivanje u slučajevima kada ste slučajno zaboravili da se izlogujete sa nekog računara a smatrate da bi to moglo da utiče da neko u međuvremenu pristupi vašem Facebook nalogu sa tog računara. U podešavanjima naloga imaćete novu opciju za kontrolu sesija gde ćete jasno moći da vidite poslednje sesije i trenutno aktivne, i naravno da ih prekinete ukoliko to želite.


Nove opcije biće dostupne svim korisnicima za nekoliko nedelja.

Exit mobile version