Baguje.COM

Mineapoliski okršaj Microsoft vs. Apple

Microsoft je lider na tržištu tehnologija i jednostavno se ne plaše konkurencije pa čak i ako preko puta sebe imaju za konkurenta giganta kakav je Apple. Priču potvrđuje podatak da Microsoft uskoro otvara prodajni objekat u jednom šoping centru u američkom gradu Mineapolis nasuprot Applovog prodajnog objekta.

Microsoft vs. Apple

Microsoft još nije otvorio vrata svojim potrošačima ali očekuje se da će novi prodajni prostor početi sa radom pred izlazak Windows Phone 7 najnovijeg operativnog sistema za mobilne telefone koji predstavlja naslednika Windows Mobile operativnog sistema. Izlazak Windows Phone 7 operativnog sistema najavljeno je za 21. oktobar 2010. godine.

Zanimljivo je Microsoft i Apple u malo sektora predstavljaju jedno drugom direktnu konkurenciju, Microsoft je kompanija specijalizovana za proizvodnju softvera za PC računara dok samo nekoliko softvera poput Microsoft Office paketa proizvodi i u verziji za Mac OS X operativni sistem, dok kompanija Apple sasvim suprotno većinu aplikacija proizvodi samo za svoj Mac OS X dok pojedine aplikacije poput browsera Safari i video plejera QuickTime proitvodi i za Windows operativne sisteme. Konkretna konkurentnost se ogleda u proizvodnji hardwera u kom je Apple znatno uspešniji kako po pitanju proizvodnje desktop i lap top računara tako i na tržištu mobilnih telefona i prenosivih video / muzičkih plejera. Microsoftov poslednji pokušaj da se probije na tržištu mobilnih telefona modelom Microsoft Kin prošao je pogubno za kompaniju te je Kin povučen iz prodaje nakon svega 42 dana.

Pogledajte snimak novog Microsoftovog prodajnog centra u gradu Mineapolis:

Exit mobile version