Baguje.COM

Microsoft prelazi na WordPress !!!

Naravno ne radi se o Microsoft.com domenu već je Microsoft postigao dogovor sa WordPressom o prelasku korisnika Windows Live Spaces servisa na WordPress CMS koji će raditi u okviru Windows Live servisa kao podrazumevani Blog CMS. Trenutno Microsoft i WordPress rade zajedno na pronalasku rešenja kako da na najjednostavniji način prebace oko 30 miliona blogova sa Windows Live Spaces na WordPress.

Wordpress & Microsoft

Ovo predstavlja veliki korak napred i za Microsoft i za WordPress, Microsoft će konačno dobiti priliku da parira Googlovom Bloggeru koji je neuporedivo popularniji od microsoftovog Windows Live Spacesa, dok WordPress dobija još jedno ne zvanično priznanje za najbolji blog CMS i pojačava tržišni udeo za oko 30 miliona blogova koliko Microsoft tvrdi da ima otvorenih blogova na Windows Live Spaces.

Zanimljiv je veliki zaokret u Microsoftovom poslovanju u poslednje vreme koji se može povezati sa odlaskom Bila Gejtsa sa čela kompanije. Microsoft je ranijih godina forsirao isključivo svoje servise dok u poslednje vreme počinju u mnogo većoj meri da se okreću proverenim servisima odnosno proizvodima. Poslednji slučaj bio je gašenje Youtube konkurencije Soapboxa i preusmeravanje korisnika na Youtube.com.

Ovakvi potezi mnoge analitičare naterali su da veruju da je Microsoft odlučio da napravi zaokret u poslovanju i u većoj meri se približi korisnicima, što ranijih godina nije bio slučaj jer Microsoft oduvek važi za veoma zatvorenu kompaniju. Tako je jedan od simpatičnih poteza kompanije Microsoft bio je odricanje od Internet Explorer 6 brosera koji je po mnogim anketama proglašen za najgori program ikad napravljen, ali je zbog ne postojanja anti monopolske politike raširen na stotine miliona računara uz Windows XP.
Exit mobile version