Baguje.COM

Medal of Honor 2010

Igra koja se dugo očekivala kod svih zaljubljenika u pucačine iz prvog lica, a naručito kod zaljubljenika u Medal Of Honor serijal konačno je stigla. Bez podnaslova jednostavno samo Medal Of Honor, već tradicijonalno u izdanju EA Games produkcije našao se na policama mnogih prodavnica video igrica i u ponudi specijalizovanih web sajtova za online prodaju.
Medal Of Honor Screenshots
Kada jedna igra ima tradiciju 11 godina, pritim skupi milione fanova širom sveta, jednostavno navikne korisnike da u nekom sledećem izdanju očekuju još više. Pogotovo na velika očekivanja utiče činjenica da je igra rađena u produkciji EA Games, koji je kao jedan od lidera u proizvodnji igrica navikao svoje korisnike na kvalitet. Medal Of Honor sa reputacijom sa kojom se pojavio na tržištu nije prošao očekivano dobro,  sa prosečnom ocenom 7.5 / 10 na najpoznatijim games sajtovima, Medal Of Honor mogao je ipak malo bolje.
Možda nešto slabija ocena od očekivane i ne plaši EA Games jer radnja igrice bi mogla da bude veoma popularna u americi, i da usled nešto lošijih performansi ipak ostvari odrličnu prodaju. Svakako za sve proizvođače igrica ali i aplikacija, američko tržište je najvažnije, jer se upravko na njemu ostvaruje gotovo 50% clokupnih prihoda.

Inspiracija za Medal Of Honor 2010

Medal Of Honor počinje sa događajem od 11. septembra 2001. godine i napada na Svetski trgovinski centar i Pentagon, nakon toga priča se seli u ratnu zonu Avganistana. Sam scenarijo igre veoma je zanimljiv i biće po ukusu svih onih koji vole akcionu tematiku vezanu za špijunažu, kontra obaveštajne informacije, rad na terenu, specijalne anti terorističke grupe, razbijanje protivničkih snaga i svega onoga što gledamo u filmovima te tematike. Poklonicima ratno istorijskih događaja biće jasnija radnja igre ako kažemo da je igra delimično zasnovana na Operaciji Anakonda, ma šta ona predstavljala.

Šta igrači mogu da očekuju ?

U EA Gamesu kažu da je igra u velikoj meri realna naspram stvarnih sitvacija na ratištima. Da bi preneli doživljaj rata (u šta lično sumnjam da je moguće) EA games angažovao je nekoliko ljudi iz američke vojske koji su učestvovali u ovim operacijama i koji su trebali da prenesu utiske koji bi omogućili stvaranje simulacije tih događaja. Tokom mnogobrojnih ratnih avantura u Avganistanu igrači će biti u prilici da koriste mnogobrojna moderna oružija i sprave baš kao što je bio slučaj u stvarnoj priči. Naravno tu je i mnogo drugih pratećih momenata bez kojih nebi bilo moguće oživeti ovaj događaj, poput tenkova, helikoptera, aviona i drugih prevoznih sredstava.

Medal of Honor radi na sledećim platformama: Windows, PlayStation 3, Xbox 360, a ako ga pokrećete sa PC računara preporučena konfiguracija je u sledećim okvirima:

Ovako kompleksnu igru teško je opisati zato će te najbolji osećaj dobiti ukoliko je probate, a za početak pogledajte zvanični trejler:

Exit mobile version