Baguje.COM

Izašao Google Chrome 8 Beta

Navikao nas je Google Chrome razvojni tim do sada da često izbacuju nove verzije, i bar do sad nisu štedeli na brojkama. Za dve godine koliko Google razvija Chrome browser uspeli su da stignu do verzije 8. Naravno Google ovo radi najviše iz marketiških razloga, jer prosečnim korisnicima pun naziv npr. Google Chrome 8, uliva poverenje jer sa tako visokom verzijom Google Chrome deluje kao browser sa tradicijom.

Googlu se prebacuje činjenica da je princip dodeljivanje verzije zaista nejasan i da za mali broj izmena menjaju verziju gotovo sa 7 na 8 bez da je verzija 7 i počela da se koristi, ali razvojnom timu Google Chrome browsera se nikako nemože zameriti ništa kada je u pitanju kvalitet njihovog browsera.

Google Chrome se za kratko vreme nametnuo kao jedan od lidera tržišta browsera jer su mnogi korisnici prepoznali osnovnu ideju brzog i bezbednog browsera. Google Chrome posle 2 godine na tržištu drži oko 13% udeo u ukupnom tržištu browsera i predstavlja browser sa najvećim rastom novih korisnika, a ujedno i najveću konkurenciju Mozilla Firefox browseru koji i dalje ima tržišni udeo od oko 45% korisnika.

Google Chrome 8 nije doneo nikakvu veliku novinu, većinom su ispravljane neke sitne grške i podignut je nivo stabilnosti. Ukoliko želite da probate Google Chrome možete ga skinuti ovde.

Exit mobile version