Baguje.COM

Izašao Codemasterov F1 2010

Malo ko još pamti 2001. godinu kada je Electronic Arts izdao poslednju verziju F1 i to kolekciju sezona od 1999. godine do 2002. godine. Kako je kasnije Electronic Arts zaboravio na svoju igru fanovi širom sveta samostalno su kreirali nove modele bolida, timova, vozača, staza itd. Sve to uspelo je da u nekoj meri zadovolji fanove formule 1 ali endžin igre ostao je stari, grafika nije evulirala u meri u kojoj je hardver i jednostavno bilo je neophodno da neko uradi nešto sasvim novo u potpunosti zasnovano na aktuelnoj tehnologiji. Uradio je to upravo Codemaster 2009. godine ali kao da to nije bila igrao koju je svet čekao toliko godina. Ocene na najpoznatijim game sajtovima za F1 2009 bile su dosta razočaravajuće za igru sa toliko fanova i preskupom licencom, tek malo jače od 7/10, verovatno su očekivanja bila mnogo više od realnih.

Prošlo je godinu dana i Codemaster je znao da mora uradi bolji posao. Igra ovog tipa ima ogromno tržište, a i sama proizvodnja je veoma skupa, tako da eventualna loša reputacija dovela bi kompaniju u nezgodan položaj. Na svu sreću po Codemaster prvi utisci na igru koja je izašla 24. septembra 2010. godine su više nego pozitivni. Prosečna ocena koju beleži po brojnim game sajtovima je 8.5 što je više nego zadovoljavajuće.

F1 2010 realniji od svog prethodnika

F1 2010 kao što je to karakteristično za sve nove verzije bliža je realnoj formuli od svog prethodnika. Ono što bi trebalo sem grafike da približi igru realnim trkama jeste simulacija uticaja različitih komponenti na bolid, njegovo prijanjanje na stazi, trošenje guma, uticaj vremena itd. U F1 2010 uticaj vremenskih okolnosti izražen je mnogo više nego u bilo kojoj trkačkoj igri ikad kada pre. Ovo se pokazalo kao neophodno jer svi koji prate Formulu 1 znaju koliko često su se menjali plasmani kad u jednom momentu počne da pada kiša na stazi.

F1 2010 dostupan je u verziji za PC, PlayStation 3 i Xbox 360. Kada su u pitanju PC računari preporučena konfiguracija za ovu igru je:

Pogledajte slike iz igre:

Exit mobile version