Baguje.COM

Google lansirao novu verziju FeedBurnera

feedburner-logo

Kada je 2007. godine Google kupio FeedBurner za neverovatnih 100 miliona dolara pretpostavljalo se da imaju velike planove sa ovim servisom. Ubrzo nakon toga FeedBurner je integrisan u ostale Google servise i postao javno dostupan na adresi http://feedburner.google.com. Nakon toga, pa sve do kraja 2010. FeedBurner nije pretrpeo nikakve velike izmene. Tehnologija je u velikoj meri napredovala poslednje 2 godine, a FeedBurner je polako počeo da zastaruje najviše iz razloga što nema realtime statistiku.

FeedBurner je zapravo servis za upravljanje web fidovima koji omogućuje jednostavnu dostavu sadržaja prijavljenim korisnicima na više različitih načina, npr. e-poštom, preko RSS čitača ili recimo preko API servisa na neku drugu web lokaciju. Pored osnovne namene dostave sadržaja, FeedBurner pruža još mnogo dodatnih opcija. Pored mnogobrojnih različitih statistika kao što su broj klikova, poreklo korisnika, tu je i email prijava za najnovije sadržaje i još mnogo toga.

Novi FeedBurner je u Beta verziji, a korisnicima koji se prijave ponuđena je standardna verzija FeedBurnera, dok na novu beta verziju mogu preći klikom na opciju Try out the NEW (beta) version! koja se nalazi u gornjem delu sajta. Potpuno novi osvežavajući interfejs u duhu svih Google sajtova svakako je pozitivna promena. Pored novog interfejsa akcenat u novom FeedBurneru dat je na praćenje povučenih sadržaja u realnom vremenu, klikova i ostalih statističkih parametara, ali i na integraciju sa Twitterom.

To što je sada u FeedBurneru Twitter mnogo više integrisan ne treba da čudi, jer je poznat podatak da je jedan od osnovača FeedBurnera sada direktor kompanije Twitter.

Exit mobile version