Baguje.COM

Facebook unapređuje prikaz slika

Posle mnogobrojnih testiranja Facebook je i zvanično potvrdio da će uskoro uvesti novi unapređeni prikaz slika. Maksimalna dozvoljena dimenzija, prikaz slika, upload i tagovanje do sad su bile najzapostavljeniji odeljak sajta pa su u Facebooku odlučili da i ovde konačno nešto promene. Prošle godine Facebook povećao je maksimalnu dozvoljenu dimenziju slika za 10% u odnosu na trenutnu a sada se očekuje niz promena.

Povećanje dimenzija slika.

Facebook povećava granicu veličine slike sa 720px na 2048px što će omogućiti korisnicima upotrebu slika visoke rezolucije i kvalitetnijih rezultata u štampi.

Facebook

Visok kvalitet slika
Facebook više neće konvertovati vaše slike kako bi im smanjio zapreminu a time i kvalitet.
Download high-resolution
Takođe sada će se pored prikaza slike nalaziti opcija Download high-resolution sa kojom možete preuzeti sliku u izvornoj rezoluciji (Max. 2048px) kako ju je uploadovao korisnik.

Novi prikaz slika

Facebook za prikaz slika implementiraće novi lightbox koji bi trebao da poveća doživljaj pregledanja slika. Primer novog prikaza slika možete videti na slici ispod.



Novi metod tagovanja
Od sad tagovanje će se vršiti na mnogo jednostavniji i precizniji način. Moćiće te precizno da definišete lica ili predmete što će mnogo značiti za slike na kojima ima mnogo tagovanih ljudi odnosno predmeta.

Unapređeni upload slika

Sa uploadom slika bilo je raznih problema u prošlosti, korisnici koji su koristili Java uploader imali su čudnih problema poput ne prikazivanja uploadovanih slika isl, dok je osnovni upload metod bio ograničen na 5 slika.


Source

Exit mobile version