Baguje.COM

Facebook redizajnirao ćaskanje

Facebook Kako je to prvobitno bilo i predviđeno, a juče u predstavništvu Facebooka u u Palo Altu na promociji i potvrđeno, pored mnogobrojnih novina koje Facebook uvodi na svoju platformu jedna od stvari je i pomalo redizajnirano ćaskanje. Funkcijski chat nije unapređen ali je lista vaših online prijatelja na drugačiji način prikazana sa leve strane u sidebaru. Do sad ste mogli da vidite listu online prijatelja poređanu uspravno jedno ispod drugog, dok se u redizajniranoj verziji prikazuju samo profil sličice vaših prijatelja i mala zelena odnosno bela kockica u zavisnosti od aktivnosti vašeg prijatelja u poslednjih 10 minuta na četu. Takođe sam prozorčić sa ćaskanjem je pretrpeo određene izmene, sada se nakon svake razmenjene poruke prikazuje vaša osnosno slika prijatelja sa kojim razgovarate, prethodno se prikazivala samo slika vašeg prijatelja pored njegovog imena na vrhu prozorčića.

Mark Zakerberg osvrnuo se juče tokom sastanka i na Facebook ćaskanje, rekavši da je Facebook treći po veličini chat na svetu odmah nakon MSNa i kineskog QQ po broju korisnika. Takođe Zakerberg je najavio brojne novina na ćaskanju, veći stepen bezbednosti i nove opcije. Trenutno kako je Zakerberg rekao samo nekolicina ljudi radi na razvoju ćaskanja te će se u budućnosti dati mnogo veća važnost ovom popularnom delu Facebooka.

Pad Facebooka koji se dogodio pre desetak dana izazvan je upravo nestabilnošću ćaskanja, a Facebook se povratio tek nakon što su administratori privremeno ugasili mogućnost ćaskanja.

Mnoge nove opcije na ćaskanju tek krajem / početkom godine

Kako smo ranije pisali Facebook i Skype sklopili su dogovor oko integrisanja Skype servisa u sklopu Facebook platforme. Korisnici Facebooka moćiče da obavljaju video pozive, razgovaraju mikrofonom ili pozivaju direktno brojeve iz svog Facebook naloga. Više pročitajte ovde.
Exit mobile version