Baguje.COM

Facebook opet sprema novi dizajn ?

Facebook je pre nekoliko dana poslao pozivnice mnogim predstavnicima medija i najčitanijim blogerima za događaj koji će se održati danas u mestu Palo Alto u Kaliforniji. Odmah nakon stizanja pozivnica počela su i nagađanja oko toga šta to Facebook želi da predstavi korisnicima, uz toliku medijsku pažnju.

Facebook je u poslednjih par dana objavio da se planiraju izmene na odeljku sajta sa slikama i početak saradnje sa Skypom ali za događaj koji će se održati u Palo Altu predpostavlja se da nije posvećen ni jednoj od ovih novina. Mnogi blogeri uvereni su da će novinu koju Facebook uvodi čuvati kao tajnu sve do početka konferencije.

Nagađa je da bi Facebook mogao predstaviti iPad zvaničnu aplikaciju, desktop aplikaciju, kredite, Facebook telefon ili novi dizajn sajta. Facebook telefon mogao bi biti logičan sledeći korak u razvoju kompanije jer je to sad već postala praksa velikih kompanija da proizvode telefone zasnovane na svom softveru i bazirano na upotrebi ličnih. Ovu praksu već neko vreme rade Google i Microsoft, a Facebook zbog popularnosti servisa i mnoštva opcija sigurno bi imao što da ponudi na mobile platformi.

Novi dizajn ipak izvesniji

Istina je da Facebook telefon zvuči kao logičan novitet iz radijonice Facebook ali sa tim će se mnogi veruju ipak sačekati još neko vreme. Kako Techcrunch saznaje, Facebook sprema redizajn korisničkog okruženja. Neke novine biće u prikazu profile slike, ćaskanje će biti pozicionirano na levu stranu i još nekoliko sitnica koje bi trebale da obuhvate i olakšaju manevrisanje sa slikama i video sadržajima.

Izvor Techcruncha potvrdio je da Facebook zapravo želi da promoviše ove promene u dizajnu a o čemu se zapravo radi obavestićemo vas za par sati kada budemo imali konkretne informacije.

Facebook
Exit mobile version