Baguje.COM

BizBuzz konferencija o internet poslovanju od 27-29. oktobra u Nišu

biZbuZZ

Peta po redu BizBuzz konferencija ove godine biće održana u Nišu od 27. do 29. oktobra u hotelu Vidikovac. Tema ovogodišnje konferencije je prodaja na Internetu. Povod za ovu temu svakako je strategija za razvoj informacionog društva koju je letos usvojila Vlada Republike Srbije, a time predvidela ukidanje otežavajućih okolnosti u internet trgovanju na prostorima Republike Srbije.

Tokom tri konferencijska dana posetioci će moći da prate predavanja tokom celog dana, a centralni događaj ovog petog po redu BizBuzz je Okrugli sto na kome je prvog dana tema Mogućnosti i prepreke za e-trgovinu u Srbiji, a drugog dana Blogosfera, ishrana = zdravlje i sport. Takođe očekuje se da će pažnju javnosti privući i predavanje Registra nacionalnih Internet domena Srbije (RNIDS). Pored ova tri centralna dodavanja tu su i ostala koja nebi trebala da budu ništa manje interesantna poput: Brendovi u mreži, Alternativni sistem plaćanja – QVoucher, Kako prodati sajt kao projekat nevladinog sektora?, eShop – dobre i loše prakse, Facebook aplikacije u poslovnoj primeni, Kako uticati na posetioce vašeg sajta, Green Design – umetnost dizajna i mnoga druga predavanja.

Kao najjavljeni predavači na zvaničnom sajtu BizBuzza najavljeni su: Darko Vidić, Dragan Varagić, Igor Radinović, Ivan Ćosić, Jeffrey Treichel, Jelena Jovanović, Milorad Stojković, Miloš Lalić, Nikola Mitić, Ognjen Stojanović, Predrag Milićević, Srđan Erceg, Tatjana Vehovec, Tomislav Car, Vanja Al-Halidi, Veroljub Zmijanac, Vladimir Marković, Vladimir Nikolić, Žarko Vukadinović, Zoran Perović i Zoran Torbica.

Više o BizBuzzu 2010 pročitajte na zvaničnom sajtu: http://www.bizbuzz.rs/

Evropska unija ima alternativu, a to su SJedinjene Američke Države, bar kada su u pitanju zakoni vezani za E-Trgovinu.

Srbija po pitanju e-trgovine spada u najzaostalij zemlje, nedostatak upotrebe PayPala, kao i mnogi drugi dodatni troškovi kod kupovine proizvoda iz inostranstva, poput carine i špedicije utiču na to da je korisnicima gotovo potpuno ne isplativa kupovina na internetu. Nije problem jedini u kupovini, mnogo je naših firmi ili individualaca koji bi imali šta da ponude na golobalnoj mreži ali zbog uslova za internet trgovinu to nije moguće, a i krajnja cena bi bila previsoka za potencijalne kupce iz inostranstva.

Ovo je problem na kom država mora da poradi, jer za potpuno uključivanje Srbije u globalno e-trgovanje nije potrebna članstvo u Evropskoj Uniji, već regulisanje mnoštva unutrašnjih zakona koji bi uticali na krajnju cenu proizvoda. Zakoni Evropske unije po pitanju internet trgovine po mnogima nisu dobri, što potvrđuje i činjenica da web lokacije iz Sjedinjenih Američkih Država beleže mnogo veći promet od evropskih kupaca nego što beleže svi evropski sajtovi iste tematike. Ovaj podatak trebao bi da zabrine čelnike Evropske unije, jer se obim e-trgovanja svake godine drastično povećava, a novac iz zemalja Evropske unije završava većinom u Sjedninjenim Američkim Državama.

Exit mobile version