Baguje.COM

Bil Gejts na silueti u Outlooku

Ako koristite Outlook 2010 verovatno ste primetili siluetu čoveka koja se isporučuje za kontakte čiju sliku nemate. Verovali ili ne u pitanju je silueta Bila Gejtsa vlasnika Microsofta iz tinejdžerskih dana napravljena davne 1977. godine u policiskoj stanici u Albukerkiju, Novi Meksiko nakon saobraćajnog prekršaja koji je napravio Bil Gejts.

Outlook 2010

Ova mala sličica siluete čoveka nije jako primetne i u većini slučajeva umesto nje se prikazuje slika vašeg kontakta jer Outlook 2010 ima omogućenu opciju socijalnog povezivanja i preuzimanja informacija i slika sa neke od socijalnih mreža. Tek u slučajevima kada vaš kontakt nema profil na nekoj od socijalnih mreža Outlook 2010 prikazuje podrazumevanu siluetu čoveka, tj. Bil Gejtsa.

Pitanje je da li će ovako “bezobrazan” postupak Microsoft programera razljutiti “gazdu” i kakve će posledice snositi zbog ovog postupka. Ali ako se uzme u obzir Microsoftova nova politika poslovanja koja nalaže približavanje kompanije korisnicima, ovaj potez možda je planski urađen i predstavlja odličan marketinški trik.

Source

Exit mobile version