Baguje.COM

Uskoro novi dizajn Twittera

Kako najavljuje, Twitter bi danas trebao da poboljša svoj servis i promeni već mnogima poznati dizajn. Promene neće biti radikalne, ali će sigurno uticati na priliv novih korisnika ovog mikrobloging servisa.
Prema najavi, očekuju nas sledeće novine:

1. Novi dizajn – Kao što se može videti na slici, odmah iznad spiska poslednjih tvitova, nalaziće se kartice tj. tabovi gde možete brzo pristupiti vašim pominjanjima, retvitovima, pretragama, spiskovima itd.

2. Pregled slika i video klipova – Uz pomoć partnerstva sa  Dailybooth, DeviantArt, Etsy, Flickr, Justin.TV, Kickstarter, Kiva, Photozou, Plixi, Twitgoo, TwitPic, Twitvid, USTREAM, Vimeo, Yfrog, i YouTube sve medijske sadržaje sa ovih servisa ćete moći da vidite direktno na Twitteru, bez potrebe da otvarate zasebnu novu stranicu kako bi recimo pogledali sliku sa Twitpica.

3. Srodan sadržaj – Od sada kada kliknete na autora ili na sam tvit, otvoriće vam se prozorčić gde ćete moći videti više informacija, ali i srodan sadržaj tom određenom autoru/tvitu.

4. Mini profili – Od danas, imaćete mogućnost brzog pregleda određenog korisnika na Twitteru uz pomoć tzv. mini profila. Na slici ispod pogledajte kako će to izgledati.

Kako najavljuju, od danas ćete već biti u mogućnosti da vidite neke od novina, a ćete imati mogućnost da se vratite na “stari” Twitter klikom na dugme. Potpuno prebacivanje na novi dizajn se očekuje u roku od nekoliko nedelja.

Više o tome na posebno napravljenoj stranici za novo Twitter iskustvo http://twitter.com/newtwitter

Exit mobile version