Baguje.COM

TwitterLive odličan servis za promociju vašeg sajta

Twitterlive.net je besplan internet servis koji vaše nove postove automatski postuje na socijalnim mrežama za koje ga podesite da radi. Da pokušam da objasnim malo opširnije, za početak potrebno je da imati web sajt sa RSS i registrovan nalog na što većem broju socijalnih mreža (Facebook, Twitter, MySpace, Digg, Google Buzz, LinkedIn, GTalk Status, AIM, Tumblr, Brightkite, Plurk, FriendFeed, Jaiku, hi5, Yahoo Profiles, Yahoo Meme, Tagged itd) ako su svi uslovi ispunjeni da krenemo redom.

KORAK 1

Registrujte se na http://www.ping.fm/ i dodajte sve socijalne mreže od ponuđenih na kojima imate nalog. Vodite računa o podatcima koje ste unosili tokom registracije posšto u Ping.FM morate uneti tačne podatke za određeni servis kako bi Ping.FM morao da se konektuje umesto vas i postuje vaše linkove. Izostavite Twitter jer će na Twitter poruke slati Twitterlive.
Kada ste dodali sve mreže koje ste želeli, na Dashboard nađite Application Keys link, na toj stranici pod Desktop / Web Key dobićete vaš lični API Key, zabeležite ga pošto će vam uskoro trebati.
Primer API Key: e4g779ocdf3ebbe3b1726202de346991-2562845051
Ping.FM API Key

KORAK 2

Registrujte se na http://www.bit.ly/ i kada to uradite otvorite stranicu Settings i tu će te pronaći API Key za Bit.ly, zabeležite i njega pošto će vam uskoro i on trebati.

NAPOMENA: Bit.ly pravi kratki URL od punog linka do vašeg posta. Kada su dugi linkovi to dosta ružno i zbunjujuće deluje tako da će te izbeći to koristeći Bit.ly ili već neki drugi servis za ovu svrhu.
Primer API Key: R_7542c1f04494b95419j03648b42d21dg

KORAK 3

Registrujte se na http://www.twitterlive.net

KORAK 4

U procesu podešavanja naloga prvi korak je autorizacija Twitter naloga. Sledite uputstva i klikom na link Authorize a new twitter account » odobrite Twitterlive.net pristup vašem Twitter nalogu. Kada ste to uspešno uradili pređite na korak 5.


KORAK 5

Sledeća stavka u horizontalnom meniju je Integrations, otvorite je i unesite API key za Ping.FM i Bit.ly i sačuvajte podešavanja.

KORAK 6

Sledeća stavka na Twitterlive.net je Settings, tu možete prema ličnoj želji podesiti neke osnovne karakteristike postova koje će za vas postovati automatski Twitterlive. Pod opcijom Url Shortener Service: izaberite Bit.ly i sačuvajte podešavanja.

KORAK 7

Pređite na sledeću stavku tj. Feeds i kliknite na Add Feed da dodate novi Feed. Na stranici za dodavanje Feed kanala koja vam se bude otvorila podesite odprilike ovako:
Feed to Twitter: ŠTIKLIRANO
Feed to Twitterlive: ŠTIKLIRANO
Feed to Ping.fm: ŠTIKLIRANO
Enter your Ping.fm (key): VAŠ PING.FM API KEY
Select the Ping.fm: DEFALUT
Feed Name: IME VAŠEG BLOGA
Feed Url: VAS RSS LINK
Post Link: ŠTIKLIRANO
Short Url with: BIT.LY (nakon toga moraćete upisati vaše Bit.ly korisničko ime i Bit.ly API Key)
Ostale podatke popunite proizvoljno ukoliko želite, odaberite kategoriju i sačuvajte podešavanja.


Ako ste uspešno završili svih 7 koraka uradili ste veliki posao jer ovaj servis će vam uštedeti sigurno 30 minuta koliko bi vam trebalo samo jedan post da pošaljete na sve izabrane mreže. Na Twitterlive.net na opciji Feeds Items možete videti koje sadržaje je feedovo server, a sharing vašeng posta na socijalne mreže će početi počev od prvog sledećeg kog objavite. Uživajte.
Exit mobile version