Baguje.COM

Microsoft objavio beta verziju Internet Explorer 9 browsera

Microsoft je juče 15.09.2010. godine kao što je bilo najavljeno objavio beta verziju Internet Explorer 9 verzije čitača. Do sada je bila dostupna Preview platforma koja je samo trebala da istakne kvalitete novog moćnog browsera iz Microsoft radijonice, takođe omogući dizajnerima da testiraju i prilagode web sajtove i za novi Internet Explorer 9.


Ono što su važne novine u Internet Explorer 9 je potpuno novi moderni izgled, novi render sa mnogo većom podrškom CSS, HTML5, novi JavaScript engine, hardwerska akceleracija, poboljšani sistem zaštite, Developer tools i još mnogo sitnica.

Neki prvi utisci su da je Internet Explorer 9 bolji, brži, lepši i sigurniji ali primetio sam neke stvari koje spadaju u zamerke. Problemi u renderovanju pojedinih delova koji na drugim browserima odlično rade, greške u Developer toolsu, prekratak Tab bar itd.

Takođe bitno je napomenuti da Internet Explorer 9 radi samo na Windows Vista 32bit, Windows 7 32bit i Windows 7 64bit platformi, tako da su korisnici Windows XP operativnog sistema ostali uskraćeni za novitet Microsofta.

Ukoliko želite da probate Internet Explorer 9 možete ga preuzeti na ovoj adresi:
http://windows.microsoft.com/en-US/internet-explorer/download/ie-9/worldwide

Exit mobile version