Baguje.COM

Kako da podignete PageRank uz pomoć Pligga

Kada je reč o SEO (Search Engine Optimization) i PageRank ranije sam pisao kako možete na jednostavan način da dobijete povratne linkove ka vašem sajtu koji nesumljivo najvažniji kada je u pitanju Google PageRank. Dakle na što se više različitih sajtova nalaze vaše URL adrese (pod uslovom da nije u pitanju Farma) to će vam PageRank biti veći. Takođe još bolja okolnost je ukoliko vam se linkovi nalaze na sajtu sa većim PageRankom od vašeg. Naravno ako uzmete u obzir da je za PageRank 5 potrebno odprilike 170.000 Backlinksa, princip o kom sam ja pisao je veoma dug i iziskuje pre svega posvećenost i strpljenje.Ali nije sve tako komplikovano kao što izgleda čak i ako radite sve po Google zakonima.

Pligg popularna Open Source skripta za deljenje linkova, koja je nastala kao ideja sakupljanja URLova sa člancima zanimljivim korisnicima, prerasla je u donekle rečeno PageRank buster. Realno gledano sajtove sa Pligg skriptom najviše (90%+) koriste web dizajneri i vlasnici sajtova jer im ova skripta upravo daje neophodne povratne linkove. Kao korisnici iz Srbije moguće je da ste posetili www.linke.rs i www.ukusno.com koji upravo koriste Pligg, i upravo su dobili još po 1 backlink.

Posmatrajte to ovako, web dizajnerima nije bitno da li će neko doći na neki sajt sa Pligg skriptom da bi tamo pročitao vesti iz odredjene rubrike već im je bitno da Google i ostali pretraživači indeksiraju njihove linkove na tom sajt i time im obračunaju povratne linkove.

Svakako da vam objavljivanje linkova samo na 1-2 sajta sa Pligg skriptom neće mnogo pomoći ali je i to znatno bolje nego da uopšte ne objavljuete vaše postove. Odprilike u svetu u ovom momentu postoji oko 2000 aktivnih Pligg sajtova sa određenim PageRankom. Takođe postoji aplikacija namenjene za masivnije objavljivanje članaka na Pligg sajtovima jer je sasvim jasno da je takav posao ručno praktično nemoguć.

AUTOPLIGG

AutoPligg automatski poster vaših članaka na Pligg sajtovima, program sa odličnim mogućnostima koji će vam zaista pomoći ukoliko se odlučite za ovakav vid marketinga. Jedini problem predstavlja njegova cena od 289 dolara. Više informacija možete videti na autorovom sajtu http://www.autopligg.com/.

PLIGG SAJTOVI

Postoji nekoliko lista koje broje čak 10.000 sajtova sa Pligg skriptim, naravno veliki broj ovih sajtova više nije aktivan ali njih oko 2000. Kompletnu listu sajtova sa Pligg skriptom možete pogledati ovde.

Exit mobile version