Baguje.COM

Google Street View od danas dostupan na svih 7 kontinenata

Jedan od guglovih najinteresantnijih servisa je svakako Google Street View, u kome imate mogućnost da se sa klasične satelitske mape spustite u ulicu, i uživate u pregledu od 360 stepeni, baš kao da se nalazite na tom mestu. Već nekoliko godina Google sa svojim Street View automobilima, brodićima, bicikovima i balonima snima sadržaje širom sveta i postavlja ih tako da budu dostupni za svakoga. Ukoliko ne znate za ovu mogućnost, predlažem da posetite sledeću adresu na Google mapama ili posetite galeriju sa najzanimljivijim slikama.

Ono što vas sve zanima je da li je ovo moguće i u Srbiji ? Na žalost, odgovor je “još uvek ne”, ali … nemojte očajavati, plan ovog Internet giganta je da ovako “kartira” bukvalno svaku ulicu na svetu (gde je to moguće). U Srbiji je moguće i dostupno nešto slično, a to je da slike sa servisa Panoramio učitate kao da se nalazite ispred mesta gde je to uslikano, a usput imate kontrole iste kao na Street view servisu.

Ono zbog čega sam počeo pisati post je to da je ovaj servis od danas dostupan na svim kontinentima na našoj prelepoj planeti Zemlji. Da, to znači i na antarktiku. Od danas, dodati su još Brazil, Irska i Antarktik.

Ispod pogledajte kako to stvarno izgleda


Ukoliko imate problema sa učitavanjem mape iznad, kliknite na link za veću mapu ovde

Exit mobile version