Baguje.COM

25,000 mailova dnevno preko GoDaddya hostinga

Ako se bavite E-Mail marketingom ili planirate da počnete ovo će vas sigurno zanimati. GoDaddy nudi svojim korisnicima plaćenog ekonomik web hostinga mogućnost da koriste SMTP server. Evo i načina kako to najbolje da iskoristite ako ste u E-Mail marketing vodama. Ova mogućnost dakle nije besplatna ali ukoliko se budete vodili ovim upustvom cena će vas stajati oko 6-8 dolara za period korištenja SMTP servera od 3 meseca.

NAPOMENA: GoDaddy nudi besplatni Ekonomik i plaćeni Ekonomik hosting paket, ja sam korisnik besplatnog pa neću moći slikama da propratim post jer ova opcija nije omogućena besplatnim korisnicima.

KORAK 1

Pre svega potreban vam je domen registrovan na GoDaddy, ukoliko to nemate možete jednostavno registrovati recimo .info domen koji za prvu godinu korištenja staje 2 dolara (1,99$).

KORAK 2

Nakon domena potreban vam je hosting, za to izaberite već pomenuti Ekonomik plan koji staje 5 dolara mesečno. (4,99$). Ako izaberete ovaj plan na period od 3 meseca koristeći kupon kod cjcfat199 dobićete ovaj web hosting plan za samo 1,99 dolara mesečno, tj. 6 dolara za tromesečni plan

VAŽNO: Tokom izbora domena nemojte dodavati nikakve dodatne servise niti hosting, već kad dodate domen u korpu prebacite se na Hosting opciju u vodoravnom meniju i odatle dodajte Economic plan na period od 3 meseca.
GoDaddy Shoping Korpa
KORAK 3
Nakon što ste dodali domen i hosting i priložili kupon kod cjcfat199 i izvršili kupovinu možete se logovati u Hosting Control Centar (My Account > My Product > Web Hosting > Launch). U Hosting Control Centru izaberite You Email baner opciju i na stranici koja vam se otvori idite na Manage Account.

KORAK 4

Sa Ekonomik planom dobijate mogućnost da napravite 100 email adresa ali vam je ukupan prostor za sve mailove ograničen na 100 MB. Da bi kasnije bili u mogućnosti da pošaljete do 25,000 mailova dnevno morate napraviti 100 e-mail adresa i svako sanduče mora biti 1 MB. GoDaddy za ovaj hosting plan odobrava 250 mailova dnevno po email nalogu. Sa 100 naloga dolazimo do ukupne cifre od 25,000 mailova dnevno. Ovaj sistem je dosta spor i dosadan ali je daleko najpraktičniji u odnosu na uslove na drugim mail servisima koje možete besplatno ili za malu nadoknadu koristiti. Mailove dodajete klikom na ADD opciju kao na primeru ispod.
PREPORUKA

Za kasniju lakšu organizaciju i slanje mailova koristite program sa ekscentričnim imenom Mail Bomber jer u njemu možete lepo da organizujete dostavne liste, SMTP naloge, poruke koje šaljete i podesite intezitet slanja. GoDaddy SMTP serveri su autorizovani i sa njih možete slati mailove i na GMail, Yahoo Mail, Hotmail i ostale mail servise koji zahtevaju autorizaciju SMTP servera ali potrudite se da smanjite intenzitet slanja kako server nebi povećanu aktivnost na serveru okarakterisao kao SPAM.
MOLBA: Nemojte ovaj metod koristiti za SPAM, već isključivo za potrebe E-Mail marketinga korisnicima koji su se složili da od vas primaju email poštu.
Exit mobile version