Baguje.COM

Redizajniran Gmail !

Lepa vest za sve nas koji koristimo guglov servis za e-poštu – Gmail. Upravo je redizajniran. Jutros me dočekala poruka šta je to novo promenjeno i na šta da obratim pažnju, i moram da priznam da mi se zaista sviđa.

U slici iznad, označene su sve novine. Kao što vidite, Pošta, kontakti i zadaci u premešteni skroz gore u meniju, link za kreiranje pošte je od sada dugme. Takođe, možete da smanjite prostor za dopisivanje, poziv prijatelja u Gmail (invite) kao i gornji meni. Još jedna novina je i označavanje poruka, sada su opcije kao označavanje svih, pročitanih, ne pročitanih,  sa i bez zvezdice premeštene u malo dugme, tako da ceo horizontalni meni iznad poruka zauzima mnogo manje mesta.

Pored samog interfejsa e-pošte, redizajniran je i deo sa kontaktima.

Iako je razlika ta što sam promenio interfejs na srpski 🙂 pored toga možete da vidite isto neke novine. Sada, na glavnu stranicu stane preko 250 kontakta, kao što možete i videti. Sortirani su u tabeli i možete lepo da vidite ime i prezime, adresu e-pošte, broj mobilnog telefona i na kraju kojoj grupi kontakta pripadaju. U meniju “Još radnji” imamo isto malo promena, a to možete videti na slici ispod.

Najveća novina je sortiranje po prezimenu, i siguran sam da je nedostajala mnogima. Još jedna dobra stvar koja je nedostajala je i označavanje brojeva telefona, tako da sada možete da označite da je nekoj osobi iz kontakta jedan broj telefona mobilni, drugi recimo kućni, treći poslovni broj, četvrti privremeni itd.

Uz sve ovo navedeno, postoji mogućnost i vraćanja izmena, čak i poslatih mejlova, tj. kao što imate u recimo Wordu opciju “undo” tako sada imate na celom gmailu zajedno sa kontaktima. Pored ovoga, omogućeno je i automatsko čuvanje svakih nekoliko sekundi, tako da ukoliko pišete novu poštu, vaša poruka će automatski biti sačuvana svakih nekoliko sekundi kako bi kasnije mogli da je pronađete ukoliko vam se desi pad sistema ili restart veb brauzera.

 

Exit mobile version