Baguje.COM

Koliko brzo kucate ?

Da li znate koliko možete da otkucate reči u minuti (WPM) ? Postoji mnogo računarskih programa koji vam omogućavaju da to saznate, ali za sada, želim da opišem jedan servis na veb sajtu koji vam omogućava isto ovo.

KeyHero je veb sajt koji vam omogućava da proverite brzinu kucanja na tastaturi. Takođe, biće vam pokazane i greške u procentima.

Jednostavno dobijete neki tekst, obično poznato svetsko delo, na engleskom jeziku, kliknete dugme “Start”, i kada počnete da kucate, tajmer počinje da odbrojava. Morate da otkucate ceo tekst, a ukoliko pogrešite, čuje se zvuk i morate da se vratite kako bi ispraviti grešku. Greške se podvlače crvenom linijom, i test neće biti završen sve dok ne ispravite sve greške. Na kraju, dobijate rezultat sa brojem otkucanih reči u minuti, preciznosti i broju grešaka. Isto tako, dobijate grafikon koji kasnije možete da uporedite sa drugim tekstovima kako bi videli svoj napredak.

Drugi tekst

Napredak

Uskoro ću pisati i o drugim sličnim programima i servisima, a ukoliko imate predlog za neki, ostavite ga u komentarima ispod ovog posta. Takođe, podelite vaše rezultate da vidim jesam li u proseku spor ili brz 🙂

Exit mobile version