Baguje.COM

Kako da kontrolišete providnost i veličinu prozora uz pomoć skrola na mišu ?

Da li ste nekada želeli brzo da sakrijete prozor, a da ga ne spuštate u sistemski trej ? Uz pomoć zanimljivog, besplatnog i malog programa koji ću opisati, moći ćete da uradite baš to, tako što ćete prozoru smanjiti vidljivost, tj. povećati providnost do te tačke da se on više uopšte ne vidi. I to sve samo uz pomoć skrola na vašem mišu (točkića)!

U pitanju je portabilni program “Feel the Wheel”. Sve što treba da uradite jeste da ga preuzmete sa adrese http://www.nattyware.com/feewhee.php kao portabilnu aplikaciju, pokrenete ga i voila … skrolujte mišem nad aktivnim prozorom i on će da se smanjuje ili povećava u zavisnosti od pravca skrola, a držeći shift dugme na vašoj tastaturi i korišćenjem skrola u kombinaciji, prozor postaje vidljiv ili providan.

U slici iznad se vidi notepad kojem sam povećao providnost, a kroz njega možete da vidite pozadinu ili bilo šta drugo što se nalazi iza programa. Da sam povećao providnost još malo, bio bi u potpunosti providan, i tako bi ga sakrio od drugih osoba koji možda ne trebaju da ga vide 🙂
Ono što je najbolje u celoj priči je da je program portabilan i teži svega 6kb, ili 3,8kb kada je zapakovan.

Dakle, scroll smanjivanje/povećavanje programa, shift + scroll smanjivanje tj. povećavanje providnosti.

Uživajte !

Exit mobile version