Baguje.COM

Google omogućio višestruku prijavu

Google je omogućio višestruku prijavu, tj. mogućnost da budete istovremeno prijavljeni sa više naloga na neke od sledećih servisa: gmail, google calendar, google code, google reader i google sites.

Ono što je novo jeste da na ovim sajtovima pored vašeg korisničkog imena dobijate mali padajući meni gde možete da birate koji nalog želite da koristite.

Ova mogućnost je dostupna svima, a da bi je koristili morate da je uključite. To ćete uraditi tako što ćete učitati podešavanja vašeg Google naloga na adresi https://www.google.com/accounts/ManageAccount i u ličnim podešavanjima pod naslovom “Multiple sign-in” kliknete na “Edit” vezu.

Nakon toga vam se pojavljuje stranica slična ovoj na slici ispod gde vas obaveštavaju da prijavljivanje i korišćenje više naloga radi samo na nekoliko projekata (gore pomenutih). Treba da označite dugme “On” i sve ostale dugmiće ispod kako bi potvrdili da razumete kako da koristite Multiple sign-in mogućnost.

Nakon toga, kliknite na dugme “Save”, odjavite se sa vašeg naloga i prijavite ponovo. Sada, umesto vaše adrese e-pošte, videćete padajući meni, kao na prvoj slici na ovom postu.

Exit mobile version