Baguje.COM

Gmail dodao besplatne pozive za Sjedinjene Države i Kanadu

Verovali ili ne, zaista je besplatno. Za sada, tj. kako kažu, bar do kraja godine, možete da pozivate brojeve u SAD-u i Kanadi iz vašeg gmail sandučeta potpuno besplatno.

Ukoliko želite da pozivate druge države, pozivi se naplaćuju ali su više nego jednostavni. Sve što treba da uradite jeste da kupite paket od 10$, i možete da ga koristite za pozive u ostalim državama.

Istoriju poziva možete da pratite na Google Voice servisu, kome do sada niste mogli da pristupate ukoliko niste iz SAD ili Kanade. Adresa servisa je http://www.google.com/voice/. Možete da se prijavite sa vašim gmail korisničkim imenom i lozinkom.

Testirajući servis (bez kredita 🙂 ) uspeo sam da pozovem svoj broj, zvonilo je i poziv je bio od nepoznatog broja. Verujem da će uskoro i ovo da se omogući kako bi mogli da vidimo koji broj nas poziva. Da, da napomenem, kada sam se javio veza se prekinula jer imam samo 0,10$ kredita, a za uspostavljanje veze sa mobilnim brojem u Srbiji je potrebno 0,25$ 🙂

Cene poziva za Srbiju i okolne države su:

a za spisak cena poziva ka ostalim državama pogledajte https://www.google.com/voice/b/0/rates

Kako bi uplatili kredit, potrebna vam je kreditna kartica. Kao što sam napisao u postu o domenu za 1 dolar, devizni račun i internet karticu možete besplatno da otvorite u banci Intesa, posle vršite uplatu na tu karticu u ekspoziturama banke, a karticu možete da koristite na Internetu.

Ovo je samo još jedna odlična integracija dva ili više Google servisa. Ovde su u pitanju, Google kontakti, Google e-pošta (gmail) i Google Voice. Da spomenem, postoji mogućnost da pozivate brojeve direktnim ukucavanjem broja, ali isto tako, i korisničkog imena osobe ukoliko je imate u Google kontaktima.

Napomena: Pre upotrebe ovog mini servisa, morate da instalirate dodatak za vaš veb brauzer, a možete da ga preuzmete sa adrese http://www.gmail.com/call. Takođe, instalacijom ovog dodatka, imaćete mogućnost i video pozivanja, ali samo sa računarima, tj. kontaktima iz vašeg gtalk naloga koji imaju kameru.

Uživajte !

Exit mobile version