Baguje.COM

Portabilni antivirusi

Kao što već znate, koristiti računar bez antivirusne zaštite je veoma, veoma loša ideja, tako da prepostavljam da svi imate zaštićene računara. Postoji mnoštvo raznih antivirusa, i oni se dele obično na one besplatne i one koji se plaćaju (pogledati post “Koji antivirus je najbolji?”), ali i po broju definicija za viruse, tj. mogućnosti da otklone što više virusa. Takođe, nekima se sviđa jedan, drugima drugi, a razlog tome može biti i kompleksnost antivirusa i njegova osobina da “usporava” računar.

Sada želim da vam predstavim 4 portabilna antivirusa, koji ne zahtevaju nikakvu instalaciju niti bilo šta slično na šta ste navikli kod klasičnih virusa, a opet, imaju mogućnost uklanjanja veliko broj virusa i ostalih štetnih programa.

NoVirusThanks Malware Remover odličan program koji brzo skenira vaš računar. Nekoliko klikova i ova moćna brza aplikacija će skenirati vaš računar. Budite sigurni jer se program ne “sudara” sa ostalim sigurnosnim programima koje možda koristite, tako da možete paralelno da ga uključite bez straha da će da pravi probleme.

Stinger još jedan odličan program sa istom namenom, ali se ne preporučuje da se koristi kao jedini zaštitni program zbog malog broja virusa koje može da ukloni. Otprilike, taj broj je oko 3000 virusa.

VirusTotal Uploader je desktop program popularnog sajta VirusTotal.com, o kome sam ranije već pisao, a koji vam omogućava skeniranje odabranog fajla za viruse na Internetu. Ovaj program vam omogućuje brzo slanje izabranog fajla na VirusTotal sajt gde će se obaviti skeniranje.

Hitman još jedna alternativa. Portabilan i besplatan kao i prethodni, dozvoljava vam brzo i lako skeniranje računara za viruse.

 

Sigurnost na prvom mestu!

Exit mobile version