Baguje.COM

Novosti za blogger

Pošto davno nisam pisao o Blogger mogućnostima, želim da vam predstavim spisak novina u poslednjih 6 meseci. Blogger je predstavio nekoliko novina kao što su Template Designer, Blogger statistike, tačan pregled posta, nove dugmiće za šerovanje (deljenje).

Template Designer

Nova mogućnost u bloggeru, a tiče se menjanja dizajna, tj. teme vašeg blogger bloga. Veoma lako možete da postignete odličan izgled za vaš blog. U video klipu ispod pogledajte šta sve možete da uradite sa ovom novom alatkom.

Statistike

Takođe, novina u bloggeru su i statistike. Ukoliko ih još ne vidite za svoj blog. Posetite adresu http://draft.blogger.com

 

Ovo su statistike za moj blog, a brojke sam namerno sakrio, ukoliko vas zanimaju, pogledajte post

Tačan pregled posta

Od sada, kada odete na pregled posta ili teme, videćete tačno kako će post ili tema izgledati na vašem blogger blogu. Ranije, to nije bilo moguće i bilo je mnogo grešaka prilikom pregleda (preview), a od nedavno je sve to ispravljeno i sada odlično izgleda.

Novi video plejer

Od nedavno, kada ubacujete video klipove u vaš post, izgled plejera će biti sličan kao na Youtube sajtu.

Šering dugmići

Dugmići za deljenje vašeg posta sa prijateljima na Facebooku, Twitteru, Buzzu i drugim društvenim mrežama.

A izgledaju ovako:

Stranice

Takođe, blogger je omogućio i pravljenje statičnih stranica. One se ne menjaju i nisu kao postovi, a mogu da vam služe recimo za kontakt stranicu, i stranicu o sajtu, baš kao i meni na ovom blogu. Kasnije, njih možete da dodate u sidebar kao widget, kako bi ostalima pokazali koje ste stranice napravili.

Update u realnom vremenu

Možda jedna od najboljih novosti je ta da se blogger pridružio PubSubHubbub protokolu, i da sada kada napišete post, čim ga objavite on će biti dostupan preko vašeg RSS-a, i već nakon nekoliko trenutaka vaši čitaoci će moći da ga pročitaju. Ranije, da podsetim, objavljivanje posta na RSS je kasnilo i po nekoliko desetina minuta, pa bi vaš post čitaoci koji vas prate preko RSSa mogli da čitaju nakon recimo pola sata.

Uživajte !

Exit mobile version