Baguje.COM

Kako da provalite RAR lozinke ?

Sledi jedno zanimljivo polu-hakersko uputstvo. Siguran sam da vam se često dešava prilikom skidanja filmova ili drugih fajlova sa warez sajtova ili torenta, da kada skinete zapakovan film, prilikom otpakivanja vam traži lozinku (password, šifru). Nekada se dešava da jednostavno ne možete da je nađete na Internetu i sve što vam preostaje je da obrišete zapakovane pakete i probate preuzimanje sa drugog mesta.

Međutim, možda niste znali da postoje programi koji mogu da “razbiju” lozinku na tim zapakovanim .rar fajlovima. Jedan od tih programa je i “RAR password cracker”. Uputstvo za korišćenje u slikama možete pronaći ispod:.

1. Preuzmite program (veza na kraju posta), instalirajte ga i otvorite. Kliknite na opciju “New project” i zatim na dugme “Next”. Posle toga će vam se pojaviti prozor kao ovaj ispod gde morate da odabere .rar paket koji želite da “rabijete”. Dodajte paket klikom na “Load RAR archive” i zatim kliknite na dugme “Add to project” dugme kako bi dodali arhivu u spisak poslova.

2. Nakon toga, možete da birate između dva tipa “napada”. Jedan je napad iz rečnika, gde program koristi sve reči iz engleskog jezika i tako pokušava da “provali” lozinku, a drugi način, onaj koji ja preporučujem, je “Bruteforce” napad tj. napad gde program pokušava kombinaciju slova i brojeva određenog broja karaktera kako bi provalio lozinku. Preporučujem ovaj drugi pošto se za lozinke obično stavljaju imena onih koji su zapakovali te filmove (npr. ShAnInG), a njihova imena se sigurno ne nalaze u klasičnom engleskom rečniku. Dakle, ovde odaberite drugu opciju i kliknite na dugme “Next”.

3. Odmah zatim, dolazite do biranja opcija za ovaj tip napada. Prvo birate tip karaktera, da li su to sva mala slova, kombinacija malih i velikih, ili svega ovoga sa brojevima. Klikom na “Add” dugme možete dodati ove kombinacije. Sledeće što se podešava je prepostavljena dužina lozinke. Ovde morate da nagađate, a ja sam za primer stavio maksimalan broj od 3 karaktera i minimalan od 1. Dakle, program će početi od slova a, pa probavati sve kombinacije redom, tipa: a, b, c pa zatim aa, ab, ac itd. Kao što vidite, broj kombinacija sa 3 karaktera i malim slovima je 18278, a prosečno vreme za provaljivanje ovako kratke lozinke sa ovim podešavanjma je 9 i po minuta. Dalje, kada ste odabrali podešavanja, možete da kliknete na dugme “Benchmark” kako bi videli broj kombinacija i očekivano vreme čekanja. Zatim kliknite na dugme “Next”.

4. Konačno poslednji korak, i program od vas traži da sačuvate trenutni projekat. Tu odaberite mesto gde želite sačuvati projekat (klik na dugme Browse) i potvrdite izbor klikom na dugme OK, na kraju, kliknite poslednje Next u celokupnom procesu. Veoma je bitno sačuvati projekat, jer u slučaju da nehotice ugasite proces u toku, uvek možete da se vratite nazad preko sačuvane verzije.

5. Odmah nakon toga, kreće postupak provljivanja lozinke. U prozoru koji vidite ispod, postupak je završen za oko 3 minuta, jer je lozinka nakon toliko vremena provaljena. Naravno, ovde sam ja napravio paket sa lozinkom i koristio 3 mala slova za istu, i u podešavanjima programa sam znao šta da izaberem. Međutim, očekujte da ovaj proces potraje čak i do nekoliko sati, jer sve zavisi od odabranih opcija u 3. koraku, kao i od brzine vašeg računara.

 

Mislim da se ipak isplati sačekati to određeno vreme za provaljivanje lozinke, jer sam siguran da ćete je provaliti pre nego što ponovo skinete film sa nekog drugog mesta.

Program besplatno možete da preuzmete sa adrese http://www.rarpasswordcracker.com/rpc412_setup.exe

 

Ukoliko skidate film, možda ne bi bilo loše da se odlučite da taj film pogledate direktno na Internetu 🙂

Srećno !

Exit mobile version