Baguje.COM

8 besplatnih programa za rezanje CD/DVD diskova

Bez mnogo priče, sledi spisak od 8 besplatnih programa koje možete koristiti na vašem Windows operativnom sistemu za rezanje.

1. ImgBurn  Sa razlogom ga stavljam na prvo mesto jer je on na mom računaru program uz pomoć koga režem sve vrste diskova. Omogućava vam, pored rezanja i čitanje, kreiranje, verifikaciju itd.

2. CDBurnerXP Pro 4  Jedna odličan program za kreiranje muzičkih CD-a, bilo da su audio ili mp3 diskovi. Ima lep korisnički interfejs. Program takođe ima ugređen i muzički plejer tako da pre rezanja možete da preslušate muziku.

3. InfraRecorder  Program otvorenog koda koji će sigurno zadovoljiti sve vaše potrebe prilikom rezanja diskova. Omogućava rezanje image fajlova, kreiranje video DVD-a, kopiranje diskova, brzo kreiranje audio cd-a i još mnogo toga.

4. Explore&Burn  Explore&Burn je odličan program za korisnike koji žele brzo i lako da narežu disk. Program se pored ostalih opcija integriše u meni u vašem desnom kliku pa vam tako omogućava brzo rezanje fajlova jednostavnim odabirom i klikom na odgovarajuću opciju.

5. FinalBurner  Još jedan sličan program sa mogućnošću rezanja audio, video i data diskova. Program može da reže na DVD+R/RW, CD R/RW, DVD-R/RW, i DVD DL diskove. Pored opcija za rezanje, ima mogućnost i ripovanja audio cd-a, tj. prebacivanje pesama sa audio Cd-a u neke od popularnih formata kao što su .wav, .mp3, . mid, .acc, .wma, .mp4, i mnogi drugi.

6. StarBurn Free Ovaj program vam dozovljava rezanje i za Blu-Ray i HD-DVD čitače. Uz čarobnjaka (korak po korak), proces rezanja je veoma pojednostavljen.

7. Totally Free Burner je program o kome sam već pisao, pa predlažem da pročitate taj post za više informacija o njemu.

8. Nero BurnLite o ovome programu ne bih ništa posebno rekao jer sam siguran da ste svi već čuli za Nero. Nero BurnLite je besplatna varijanta ovog najpopularnijeg programa za rezanje. Ograničenja su da imate mogućnost rezanja i kopiranja samo CD i DVD diskova i ništa više. Za sve ostale klasične Nero mogućnosti, moraćete kupiti punu verziju.

Nadam se da sam vam proširio spektar programa za koje ste čuli da mogu da zamene “Nero” a da su pri tome besplatni.

Exit mobile version