Baguje.COM

Odličan način za slanje velikih fajlova

Pretpostavljam da ste imali potrebu za slanjem velikog fajla nekome preko e-pošte, ali ste upoznali takozvani “upload limit” tj. (ne)mogućnost slanja većih fajlova preko klasične e-pošte. Jedno od rešenja je upotreba cloud servisa WeTransfer.
wetransfer
Ovaj servis/sajt vam omogućava slanje jednog ili više velikih fajlova (recimo, preko 100mb) na 20 email adresa. Dakle, jednostavno učitate sajt http://wetransfer.com popunite taj jednostavan obrazac kao što je prikazano na slici gore, i kliknete dugme “Transfer”. Nakon završetka slanja fajla na njihov server, adrese e-pošte koje ste naveli će biti obaveštene da mogu da preuzmu fajl. Jedna od zanimljivosti kod ovog servisa je ta što dok čekate da se fajl pošalje, na samom sajtu se smenjuju pozadinske slike kako vam ne bi bilo dosadno 🙂 Jedan mali trik ali pokazuje pažnju ovog servisa prema svojim korisnicima. 
Korisnik kada klikne na link koji je dobio na mail može da počne sa preuzimanjem vašeg fajla. Od podataka koje on dobije su vaša adresa e-pošte koju ste uneli, ime fajla koji treba da skine i veličina istog. Čim korisnik završi sa preuzimanjem vi ćete biti obavešteni na adresu koju ste uneli prilikom slanja. 
Takođe, trebate znati da će fajl ostati 2 nedelje na sajtu kako bi bilo dovoljno vremena za preuzimanje, a nakon toga se trajno briše.
Servis je besplatan i veoma dobar svima onima koji imaju potrebu da šalju velike fajlove a to ne mogu da učine preko e-pošte.

Exit mobile version