Baguje.COM

4 besplatna programa za 3D modeliranje

Za sve one koji imaju malo više slobodnog vremena, predstavljam 4 besplatna programa za 3D modeliranje. Neki su profesionalniji od drugih, neki jednostavniji, neki skoro svemogući, izbor je vaš !

Blender

Blender je sigurno najbolji program za 3D modeliranje. Uključuje najviše opcija od sva 4 programa koja predstavljam. Jedan zaista profesionalan program. Biće dovoljno da kažem da se program koristio u nekim situacijama prilikom pravljenja filma Spiderman 2.

Blender može da se koristi za 3D modeliranje, animacije, teksture, simulaciju vode, renderovanje i još mnogo toga. U potpunosti je besplatan i radi na svim operativnim sistemima.

Sculptris

Sculptris je još jedan odličan softver za 3D modeliranje. Sa sigurnošću mogu da kažem da je najjednostavniji od ova 4 programa. Na brzaka možete da uradite šta god hoćete u 3 dimenzije. Dakle, i deca uz pomoć ovog programa mogu da prave zanimljive modele.

Apart from that, Sculptris does not consumes lot of system resources. The interface is quite intuitive, and is organized in the same manner as any image editing software. All the tools are organized nicely, and you can pick any of them to start your 3-D modeling.

TrueSpace

TrueSpace je besplatan softver otvorenog koda za 3D modeliranje. Omogućava vam da pravite modele, teksture, svetla, animacije I renderovanje 3D sadržaja. Postoji mogućnost izvoza vašeg modala u Virtual Earth. Malo nakon što smo objavili ovaj post, Microsoft je kupio kompaniju koja pravi ovaj program i obustavila dalje napredovanje. Dakle, više se ne razvija i nema potrebe da ga preuzimate.

Art of Illusion

Art of Illusion je besplatan softver otvorenog koda za 3D modeliranje. Uz pomoć njega, uz 3D modeliranje imate mogućnos dizajniranja tekstura I raznih materijala.

Svi ovi programi su besplatni i dostupni za preuzimanje odmah. Uživajte

Exit mobile version