Baguje.COM

Uskoro nam stiže Google TV !

Šta je Google TV ? Verovatno najbolji način da se odgovori na ovo pitanje je “internet za vaš HD TV na najbolji mogući način”. Verovatno ste upoznati sa ranijim probama Internet TV, koji nisu bili toliko uspešni, setimo se samo Microsoft MSN TV ili najnovijeg Apple TV. Google je juče, na Google I/O konferenciji objavio svoju zamisao za Internet TV nazivajući ga jednostavno Google TV. Google ukratko opisuje Google TV kao mesto gde se TV susređe sa vebom, a veb sa TV-om.

Google TV je uređaj koji će početi da se prodaje krajem ove godine, a pokreće ga moćan Intel Atom procesor, Andorid operativni sistem, dolazi uz odličan HDTV set i BlueRay plejer iz Sony-a, a companion set-top box koji će praviti Logitech.

Google je u svom predstavljanju novog uređaja rekao da će ode korisnici moći da biraju šta će da gledaju, da će isti ti korisnici moći da snimaju to što žele kasnije da gledaju, da koriste Internet baš kao što ga koriste na računaru, da igraju Flash igrice (zbog nedavne podrške Flash-a u Andorid platformi).

U svetu haosa sa milionima programa i emisija, Google će pokušati sve to da dovede u savršen red.

Upotreba Google TV-a je jednostavna kao i bilo kog drugog televizijskog aparata. Dobijate posebnan daljinski uređaj i tastaturu, gde ćete uz pomoć jednostavnog prostora za pretragu i još jednostavnije navigacije moći da odaberete šta želite da gledate/radite.

Naravno, uz mogućnost gledanja bilo kog video zapisa sa Interneta, glavnu reč će voditi Youtube koji je za ovu priliku objavio novu mogućnost “zavali se i uživaj” gde ćete odabrati grupu klipova/emisija koje želite da gledate i samo sesti u vašu fotelju i gledati, baš kao što to radite sa običnim TV prijemnikom, dok će Youtube za vas puštati to što ste odabrali.

Pošto smo saznali da će TV raditi na Adroid platformi, Google je objavio da će se uskoro pojaviti i aplikacija za sve vas koji imate Andorid mobilne uređaje, a uz pomoć koje ćete moći da kotrolišete vaš Google TV, baš kao i sa daljinskim aparatom.

Takođe, jedna od novina u svetu televizije je da ćete moći da gledate bilo koji program na bilo kom jeziku sveta. Tj. baš kao što to nudi YouTube, i Google TV će moći da prepozna govor sa video zapisa, i kasnije ga prevede na vaš odabrani jezik. Ovo je tehnologija u razvoju, pa nije sve još uvek savršeno.

Za kraj, pogledajte zvačnu najavu Google TV-a


Zvanična adresa na kojoj možete da saznate više je http://www.google.com/tv/
Exit mobile version