Baguje.COM

Kako da uklonite Windows Media Player i Internet Explorer ?

Evo jednog kratkog a korisnog uputstva o tome kako da uklonite Windows Media Player i Internet Explorer sa vašeg računara. Uputstvo radi na Windows7, Vista, i XP operativnim sistemima. Da napomenem na početku, da je Microsoft omogućio ovu opciju, te stoga ne moramo da preuzimamo (skidamo) ni jedan dodatni programčić.

Pre početka, mala napomena. Ukoliko surfujete Internetom uz pomoć Internet Explorera, i ukoliko slušate muziku i gledate filmove preko WMP, onda ovo uputstvo nije za vas. Iako ja ipak preporučujem druge program za gledanje filmova (bsplayer, gom player, pvp, mpc, vlc) i slušanje muzike (winamp, aimp) morate da znate da WMP dolazi instaliran uz vaš operativni sistem, i da je nakon same instalacije vašeg winodwsa on jedini plejer koji pušta filmove. Ista stvar je i sa surfovanjem Internetom, ukoliko ne koristite neki od besplatnih, bržih i sigurnijih alternativa (chrome, firefox, opera), ne preporučujem uklanjanje Internet Explorera.

Ukoliko pak koristite neke od alternativa koje sam naveo, onda možete da uklonite WMP i IE sa vašeg računara bez ikakve bojazni da vam nešto kasnije neće funkcionisati.

Jednostavan i kratak postupak izgleda ovako.

Otvorite Control panel, izaberete opciju “Programs and Features” i kliknete na “Turn Windows Features On or Off”. Nakon toga će vam se pojaviti prozočić sličan ovom ispod.

Kao što i pretpostavljate, treba da deselektujete Internet Explorer i Windows Media Player sa spiska programa u ovom prozoru, i potvrdite vaš izbor klikom na dugme “OK”. Nakon toga sledi postupak uklanjanja, gde ćete dobiti informacije o trenutnom stanju procesa.

Za nekoliko trenutaka, vaš sistem će ukloniti WMP i IE sa vašeg računara, i biće potreban jedan restart kako bi se sve u potpunosti obrisalo. Ovim završavam ovo kratko uputstvo.

Uživajte uz veću sigurnost.

Exit mobile version