Baguje.COM

Kako da uklonite AOL i AIM toolbars ?

Ukoliko koristite besplatne programe o kojima pišem, verovatnoća da neki od njih instaliraju dodatni programić je velika. Programeri na ovaj način zarađuju, uključe nečiji drugi program uz svoj i prilikom instlacije vašeg programa, instalira se i dodatni. Naravno, morate znati da programi o kojima pišem, iako možda imaju ove dodatne prateće programe su svi čisti, tj. nemaju viruse jer svaki od njih proveravam na svom računaru.

Nekada, ti dodatni programi mogu da budu toolbarovi, tj. nove opcije u vašem Firefox ili Internet explorer veb brauzeru. Siguran sam da ste se susretali sa nekima od njih, kao što su AIM, AOL, Google, itd. Primetićete na slici ispod da oni znaju da zadaju mnogo muka, jer svaki od njih pokušava da integriše svoj pretraživač kao osnovnu u vašem brauzeru, ono što može najviše da smeta jeste da zauzimaju dosta mesta, pa recimo ukoliko imate 2 ili više ovih toolbarova, prostor za pregled veb stranica postaje toliko mali da je surfovanje u mnogome otežano.

Uklanjanje ovih toolbarova nije uvek toliko komplikovano, nekada je deinstalacija jednostavna kao i kod drugih programa. Odete u “Add remove programs” u Control panelu i uklonite ga. Međutim, neki se uopšte ne pojavljuju tamo, pa moramo da tražimo drugačije načine da ih uklonimo.

Jedan od tih načina je i program o kome ću da vam pišem, tj. ”T-Tools’ Antiseptic” koji je napravljen prvenstveno da bi u potpunosti uklonio AOL i AIM toolbarove sa vašeg računara.

Sve što treba da uradite jeste da preuzmete program, otpakujete ga, pokrenete i uradite skeniranje. Program zatim pronalazi toolbarove na vašem računaru, i nudi da ih obriše.

Program je besplatan, zahteva .NET 3.5, a možete ga skinuti sa adrese http://www.t-tools.nl/antisepticen.php. Program radi na većini Windows operativnih sistema.

Exit mobile version