Baguje.COM

Kako da omogućite Dream Scene u Windows 7

Ukoliko ne znate šta je Dream Scene, dozvolite da vam objasnim. Ukratko, to je mogućnost da umesto vaše standardne slike koju koristite za pozadinu, postavite video klip. Postavljanje video klipa kao pozadine je prvi put omogućeno zvanično na Windows Vista operativnim sistemima instalacijom Windows Vista Ultimate Extras paketa. Pošto još uvek ne postoji zvanična podrška za Windows 7, ja ću vam opisati jednostavan postupak kako da omogućite ovo na vašem Windows 7 računaru.

Postupak se vrši uz pomoć malog programčića DreamScene Activator. Jednostavno ga pokrenete i kliknete na dugme “Enable DreamScene” i to je sve. Takođe obratite pažnju da program pokrente kao administrator jer inače neće fukncinisati kako treba. Dakle, desni klik na .exe fajl koji ste preuzeli i izabrite opciju “Run as Administrator”

Nakon toga, vaš explorer će se restartovati, tj. primetićete da će vam nestati ceo start meni, pa će se za nekoliko trenutaka ponovo pojaviti. To znači da je program uspešno instaliran i da možete da počnete da koristite klipove kao pozadine. Odabir klipova vršite na istom mestu gde menjate i pozadine.

 

Na internetu postoji mnoštvo malih video klipova koji su namenjeni baš za postavljanje kao pozadine, i možete ih pronaći i preuzeti besplatno ovde i ovde.

Program je besplatan i može da se preuzme direktno sa zvaničnog sajta.

Exit mobile version