Baguje.COM

Kako da napravite PDF od kolekcije slika ?

Kreiranje PDF dokumenta od kolekcije slika nije baš čest posao koji obavljate, ali sam siguran da će vam nekada biti potrebno uraditi baš ovo. Ovaj postupak može biti koristan ukoliko nekome želite da pokažete slike, a ne želite sve da ih šaljete na Internet ili u neki album. Tako da od sada možete da pošaljete samo jedan jedini PDF fajl u kome su sve vaše slike.

Postupak se obavlja uz pomoć besplatnog programa i2pdf. Sam proces kreiranja je toliko jednostavan da ga skoro i ne treba objašnjavati. Jednostavno upalite program, prenesete vaše slike u njega koristeći “drag and drop” i kliknete “Build PDF” dugme. Dakle, jednostavnom selekcijom slika i prevlačenjem u program, vi ih dodajete i tako spremate za kreiranje PDF dokumenta.

Kada kliknete dugme “Build” program će vam ponuditi opcije koje se tiču samog PDF dokumenta. To ne preporučujem ništa da menjate nego jednostavno potvrdite opcije klikom na OK dugme, izaberete gde želite da sačuvate vaš PDF dokument i kako da ga nazovete i pustite da se proces završi.

Program vas zatim obaveštava o procesu kreiranja dokumenta i pokazuje koliko je trenutno obavio posla.

Kada je sve gotovo, vaš dokument će se pojaviti na izabranoj lokaciji.

Napomena: Prilikom obrade program kompresuje vaše slike, tako da ćete primetiti mnogo manji PDF dokument (u mb) nego što su sve vaše slike zajedno. U mom primeru sa slikama iznad, pre obrade, sve zajedno su bile oko 7,7 mb, a gotov dokument je imao jedva 2,9 mb.

Program je testiran na Windows 7 operativnom sistem, a možete da ga prezmete sa zvanične veb adrese.

Uživajte !

Exit mobile version