Baguje.COM

Nadgledajte brzinu vašeg Interneta

Pisah već o proveri brzine Interneta uz pomoć sajta www.speedtest.net kao i o tome kako da ubrzate vaš Internet. Evo sada jedno uputstvo o tome kako da u svakom trenutku znate brzinu vašeg Interneta, tj. protoka. Program o kome ću vam pisati vam u svakom trenutku govori kojom brzinom trenutno preuzimate neki fajl, učitavate neku stranicu, ili bilo šta drugo što radite na Internetu. Takođe, program pokazuje i upload brzinu vaše Internet konekcije u svakom trenutku. Još jedna namena je mogućnost provere da li vaš sistem ima u pozadini neki program koji vam troši megabajte (ukoliko ne koristite flat režim Interneta).

U pitanu je besplatan program Jc Net Meter .

Sve što treba da uradite jeste da posetite Internet stranicu programa, preuzmete ga, instalirate i pokrenete. Program se zatim spušta u deo start menija kod sata i u svakom trenutku vam pokazuje protok vaše Internet konekcije. Postoji mogućnost da uključite i grafički prikaz potrošnje kao na slici iznad, ili da jednostavno prilikom klika miša dobijete ove grafikone.

Ono što je odlično kod programa je to što pamti protok i pravi detaljne statistike. Tako možete da pogledate trenutne, dnevne, nedeljne, mesečne i godišnje statistike.

Statistika pokazuje koliko ste tačno napravili protoka, koliko ste gigabajta ili megabajta preuzeli a koliko poslali u određenom vremenskom periodu. Još jedna odlična opcija programa je štoperica, koju kada uključite meri protok konekcije sve dok je ne isključite.

U podešavanjima (desni klik na ikonicu i opcija “Options”) preporučujem da uključite da se program pokreće prilikom startovanja vašeg sistema, kako bi kasnije ukoliko pratite statistike one bile što tačnije.

Exit mobile version