Baguje.COM

Microsoft objavio nove mobilne telefone

Microsoft je juče predstavio dva nova telefona ciljaljući prvenstveno na tržište društvenih mreža – Kin One i Kin Two (Kin 1 i Kin 2).

Kin One je malog jajastog oblika, ima punu QWERTY tastaturu, 5MP kameru i koristi Zune za puštanje medijskih fajlova na uređaju.

Kin Two je veći uređaj sa širim ekranom, 8MP kamerom koja ima mogućnosti snimanja HD video formata i integrisanih 8GB kapaciteta.

Kin uređaji sadrže opciju “Loop” tj. mogućnost povlačenja novosti u realnom vremenu sa vaših društvenih mreža i tako pokazujući nove poruke vaših omiljnih prijatelja, novosti i dešavanja sa ostalih društvenih mreža. Takođe, uređaji imaju i Kin Spot koji im omogućuje da podele sa prijateljima šta se dešava u njihovoj okolini. Uz pomoć Spot-a korisnici mogu da dele video klipove, fotografije, Internet stranice, status poruke čak i tekstualne poruke jednostavnim prevlačenjem na “spot” mesto na ekranu telefona. Sve što se pošalje preko ovog uređa se smešta u “cloud” Kin Studija. To znači da je sve dostupno kasnije i preko vašeg veb brauzera. Umesto da sinhronizujete vaše slike i klipove sa servisima na Internetu, Kin Studio čuva vaše podatke i prezentuje ih kako bi mogli lako da ih pregledate i podelite sa vašim prijateljima.

Takođe, uz pomoć Kin Studija ne morate da brinete za bekap, jer on bekapuje sve vaše poruke, istoriju poziva, kontakte i ređa ih hronološki kako bi mogli da ih lako pregledate kasnije.

Kin telefoni će biti dostupni u SAD-u početkom maja meseca, dok će u Evropi prvi moći da ih koriste Nemci, Italijani, Španci i Britanci tek kasnije u toku jeseni.

Kao velike minuse ovih uređaja neki navode nedostatak osnovnih funkcija kao što su:

1. Aplikacije i igrice drugih proizvođača/programera
2. Dopisivanje/Četovanje
3. Kalendar
4. GPS navigacija
5. Deljenje (share) slika na Twitter

Kin One

Kin Two

Exit mobile version