Baguje.COM

Kako da koristite najnovije verzije Google Chrome brauzera ?

Već sam pisao ranije o ovome, ali evo malo drugačijeg načina za upotrebu najnovije verzije Google Chrome veb brauzera. Postupak koji ću opisati koristim i ja svakodnevno.

Kao što pretpostavljam da ste pročitali, Google Chrome je najsigurniji veb brauzer na Internetu i lično ga preporučujem svima, ukoliko ste zagriženi fan Opere, Firefoxa ili ne daj Bože Internet Explorera, onda bar probajte Chrome, siguran sam da ćete primetiti zašto je svakodnevno sve popularniji.

Programeri svakodnevno dodaju u ovaj brauzer nove mogućnosti, ispravljaju postojeće greške i propuste, povećavaju sigurnost i prave mnogo drugih raznih izmena. Kako bi uvek koristili najnoviju verziju i buli u toku, možete da preuzimate izdanja sa adrese build.chromium.org/buildbot/snapshots/chromium-rel-xp/ ili … koristite programčić koji ću opisati.

U pitanju je “Chromium Auto-Updater”, program koji, kada se pokrene, proverava poslednju verziju na sajtu Google Chrome brauzera, upoređuje je sa vašom trenutno instaliranom, i ukoliko pronađe da je vaša starija od postojeće, on je preuzima i osvežava. Jednostavno … zar ne ?

 

Sve što treba da uradite jeste da preuzmete programčić sa adrese projekta, otpakujete i pokrenete program. Pre pokretanja, ukoliko imate već Chrome instaliran, bi bilo dobro da otpakujete program u direktorijum gde je vaš brauzer instaliran, tj. na Windows XP računarima ta putanja je “C:\Documents and Settings\UserName\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\” ili na Visti i Win7 “C:\Users\UserName\AppData\Local\Google\Chrome\ ” gde je USERNAME vaše korisničko ime.

Dakle, kada ste otpakovali program na tom mestu, pokrenite ga. Prilikom prvog pokretanja programa, on će vas pitati da li želite da koristite samo proverene verzije poslednjih izdanja Google Chromea, tj. one koje možete da preuzmete sa gore pomenute adrese, ili želite baš one koje su urađene u zadnjim minutima. Preporučujem da odaberete prvu opciju, tj. kliknete na dugme “Yes” jer su te verzije sigurnije.

Program odmah potom počinje pomenuto upoređivanje i automatski preuzima poslednje verzije programa. Postupak možete da pratite u prozoru, i on izgleda otprilike kao na slici ispod.

Nakon što program završi preuzimanje, instalacija se obavlja automatski i vaš najnoviji Google Chrome se sam pokreće. Pri pokretanju, učitaće vam se stranica gde možete videti poslednje izmene u samom kodu programa. Ovu stranicu, ukoliko vas ne zanima, možete ugasiti i vaše uživanje u najnovijem Chrome brauzeru može da počne.

Još jednom da ponovim, adresa odakle možete da preuzmete ovaj programčić je http://mulder.dummwiedeutsch.de/home/?page=projects#chromium

Exit mobile version