Baguje.COM

15 Google Buzz trikova koje morate znati

UPDATE: Google Buzz servis je ugašen početkom 2012 godine tako da ovaj tekst više nije važeći.

Google Buzz je društvena mreža i servis u usponu poznatog Internet pretraživača Google. Kako bi naučili više o njemu, pročitajte post “Kako da koristite Google Buzz”. Ukoliko ga koristite, onda treba da pročitate sledećih 15 trikova koje sam spremio za vas.

  1. Nadgledajte svoj Buzz

    Pratite svoju aktivnost na Google Buzzu preko Google dashboarda.

  2. Postavljanje posta direktno u sanduče vašeg prijatelja uz pomoć @ znaka

    Google mail blog nam je dao nekoliko Buzz trikova, uključujući i ovaj: Ukoliko želite da neko od vaših prijatelja vidi određeni post koji postavljate na Google buzz, sve što treba da uradite jeste da dodate “@” simbol ispred korisničkog imena korisnika ili adrese e-pošte istog.

  3. Upotreba tastature i skraćenica

    Aktivirajte skraćenice na tasturi u vašim podešavanjima, i koristite “j” ili “n” za pomeranje na dole, “k” ili “p” za gore, “r” za komentarisanje, “m” za odjavljivanje sa posta, i “shift + l” da označite da vam se post sviđa (like).

  4. Odjavljivanje sa posta

    Ukoliko pratite nekog poznatog korisnika, tj. nekoga ko dobija mnogo komentara, njegov post će uvek biti pri vrhu u vašem Buzzu. Ukoliko ne želite više da pratite taj post, jednostavno odaberite ikonicu strelice ka dole i izaberite opciju “Mute this post” baš kao što je prikazano na slici. Više o tome sam pisao u uputstvu kako da koristite Buzz.

  5. Formatiranje teksta

    Formatiranje je isto kao i našem Gtalk programu za dopisivanje: *bold* za masna slova, _italics_ za iskrivljena/kurziv, ili -strikethrough- za prevučena.

  6. Da li dosađujete prijateljima

    Po osnovnim podešavanjima, status poruke za Gmail chata ili Google talk programa se postavljaju na Google Buzz. Ukoliko dosađujete vašim prijateljima sa ovim porukama, jednostavno u podešavanjima u opciji “Contected sites” uklonite “Google chat status” poruke. Takođe, korisnici koji su povezali svoj Twitter nalog sa Google buzz mrežom ponekad znaju da dosade svojim prijateljima čestim porukama.

  7. Uočavanje novih postova.

    Možete veoma lako uočiti nove postove tako što ćete videti žutu liniju ispred novog posta, tj. onog kog niste pročitali. Sve što je postavljeno na Buzz od vaše zadnje prijave će biti označeno ovakvom bojom. (u mom primeru je sivo jer sam promenio temu na Gmailu)

  8. Postavljenje novog Buzza preko e-pošte

    Možete postaviti novi Buzz post slanjem poruke na adresu buzz@gmail.com.

  9. Veza ka postu

    Treba vam veza ka postu ? Svaki post tj. buzz ima svoju direktnu vezu. Kako bi dobili direktnu vezu, odaberite opciju strelice i tu opciju “Link to this post
  10. Kontrolišite šta može da dospe u vaše sanduče

    Možete kontrolisati koji Buzz postovi mogu da dođu u vaše sanduče. Jednostavno odaberite vaša podešavanja u “Buzz” kartici u podešavanjima za Gmail. Možete odabrati da li želite da primate komentare na vaše postove, komentare na postove koje ste komentarisali, ili komentare na postove na kojima ste označeni sa @ znakom

  11. Koristite Buzz na vašem telefonu

    Možete da koristite Google Buzz na vašem iPhone ili Android 2+ telefonu na adresi buzz.google.com.

  12. Označite vaš geografski položaj

    Koristeći Google Buzz na na vašem mobilnom telefonu, možete da označite vaš trenutni geografski položaj upotrebom opcije “Location
    =”240″ />

  13.  

    Pratite i upoznajte nove prijatelje

    Postoje milioni javnih postova i komentara koji će vas možda zanimati, ali su ih postavile osobe koje vi ne znate i ne pratite. Upotrebom pretrage možete doći do ovakvih osoba. Takođe, mnogi sajtovi i blogovi stavljaju veze ka svojim buzz profilima, pa preko njih možete da dođete do novosti tog sajta/bloga.

  14. Deliti ili ne deliti

    Kada postavljate novi post na buzz, možete da odaberete da li je post javan ili privatan. Možete takođe da podelite post sa grupom ljudi iz vaših Google kontakta. Kako bi napravili novu grupu, posetite google.com/contacts.

  15. Dodajte Google Buzz dugme na vaš sajt ili blog

    Moj prošli post u vezi Google buzz društvene mreže se tiče upravo dugmeta uz pomoć koga možete da postavite vaš blog post ili vest sa sajta na Google Buzz uz pomoć samo jednog klika.

Exit mobile version