Baguje.COM

Poslednje zbogom .yu domenima

Gašenje nacionalnog domena 3 bivše SFRJ, SRJ, SCG i sadašnje države Srbije očekuje se 31. marta 2010. godine. Iako je odlučeno da se gasi 30. septrembra 2009. godine, produžen je za još nekoliko meseci, tj. za deset dana od danas. Domen .YU sa sobom povlači i poddomene .co.yu, .org.yu, .edu.yu, .ac.yu, i .gov.yu. To znači da od 31. marta više nećete moći posećivati sajtove sa ovim domenom, nego, ukoliko su se prebacili, umesto .yu koristiti .rs.

Registar nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) podseća sve korisnike da provere sve usluge koje koriste na Internetu, kao i da promene podešavanja, jer će nakon gašenja .yu domena, sve elektronske adrese koje se završavaju sa .yu postati nevažeće, a sve Internet prezentacije sa istim završetkom biće nedostupne.

Još jedna od vesti je i ta da je prošlog meseca registrovan 55.555. .rs domen. Prema podacima RNIDS-a, najviše je registrovano domena .rs, ukupno 31.545, a slede: co.rs (17.124), org.rs (2875), in.rs (3027), edu.rs (1021), gov.rs (150), i ac.rs (35).

Sem ove novosti, tj “bajate” vesti, saznajemo da ćemo uskoro imati domene i sa ćirilićnim slovima. Više o tome na forumima RNIDS-a http://www.forum.rnids.rs/

Više o .yu domenu na Vikipediji http://sr.wikipedia.org/wiki/.yu

Exit mobile version