Baguje.COM

Nadgledajte status Internet domena

Bez obzira da li ste kupili Internet domen, planirate da ga kupite, čekate na neki da istekne registracija, nadgledate isticanje registracije svog domena … program o kome pišem će vam biti od koristi.

Domain Status Reports je besplatan windows program koji vam omogućava da pratite tj. nadgledate status globalnih domena. Sajt podržava samo .com, .net, .org, .edu, . info i .biz domene, što znači da ako želite da nagledate .rs, moraćete koristiti whois (proveru) nekog od ovlašćenih domaćih registranata (recimo EuNet).

Program vam omogućava da pratite na stotine sajtova, tj. onoliko koliko vam je volja, jer ne postoji limit za broj nadgledanih sajtova. Uz jednostavan interfejs i lako podešavanje moći ćete da dobijete podatke kao što su datum kreiranja domena, datum isteka, datum provere, whois servis koji je podatak dostavio, kao i ime sajta registranta koji je domen registrovao. Ukoliko je domen ipak slobodan, u status koloni pojaviće se oznaka “Free” što znači da možete da ga registrujete.

Program možete da skinete sa adrese: http://www.softnik.com/download/domainstatus_setup.exe

Exit mobile version