Baguje.COM

Kako da napravite spisak prijatelja na Facebooku ?

Facebook ima vrlo interesantnu opciju koja se zove “spisak prijatelja” tj. “friends list” za koju možda niste ni znali. Facebook vam omogućava da napravite spiskove ili spisak prijatelja i tako ih grupišete u određene grupe. Na primer, možete napraviti spiskove prijatelja za vašu porodicu, prijatelje, školske drugove, radne kolege itd.

Kako da napravite spisak prijatelja

Pravljenje spiska prijatelja je veoma lako. Samo pratite sledeće korake:

  1. Prvo kliknite na “Prijatelji” tj. “Friends” (ukoliko korisite Facebook na engleskom jeziku kao ja) u meniju sa leve strane, na glavnoj stranici Facebooka.

  2. Sada, sa desne strane, videćete dugme “Napravi spisak”, tj. “Create a list”, kliknite na njega.

  3. Kada ste kliknuli, pojaviće vam se novi prozor. Unesite ime spiska (prijatelji, familija itd.) i onda ispod označite koje prijatelje želite da ubacite u taj spisak.

  4. Kliknite na dugme “Napravi spisak” tj. “Create list” i gotovi ste.

Ono što je odlično kod grupiranja prijatelja je to što kasnije možete da šaljete statusnu poruke samo određenim grupama, tako da recimo ako želite da kažete nešto vezano za posao vašim radnim kolegama, samo označite filtriranje kod pisanja poruke i izaberete grupu ranih kolega i samo prijatelji koji su u grupi “radne kolege” će moći da vide vašu statusnu poruku. Isto tako, kada se dopisujete, prijatelji će biti sortirani po grupama tj. spiskovima koje ste ranije napravili.

Exit mobile version