Baguje.COM

Kako da isključite sigurnosna obaveštenja u Windows 7 ?

Ukoliko koristite Windows 7, verovatno ste primetili belu zastavicu pored sata koja vam daje obaveštenja o sigunosnim stavkama u vašem sistemu. Obaveštenja se kreću od postavljanja bekap softvera preko grešaka u firewall sistemu, antivirusnog sofvera, windows updatea itd. Nekim korisnicima ovakva obevaštenja dosađuju, pa ću vam napisati uputstvo kako da ih u potpunosti ugasite.

Najjednostavnije rešenje je da podesite opcije za ova obeštenja kako se ona ne bi prikazivala uopšte.

A to možete postići ovako:

Druga mogućnost je da otvorite “Action Center” levim klikom na belu zastavicu koja pokazuje obaveštenja. Tu imate mogućnost da isključite neka obeveštenja.

Tako je moguće da isključite obaveštenja za Windows Backup, ali ne i za Windows Defender.

Poslednja mogućnost je da isključite Windows Error Reporting u potpunosti na vašem sistemu. Ovu mogućnost ne preporučujem.

Korisnici koji i dalje žele ovu mogućnost treba da pokrenu Windows Registry tako što će stisnuti na tastaturi “WinKey + R” (ili Start menu – Run) i uneti “regedit” i stisnuti enter. Kada vam se otvori Registry editor, otiđite na “HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Windows Error Reporting” kliknite duplim klikom na “Disable” i promenite stavku sa 1 na 0. Ovim trikom ćete u potpunosti ugasiti Error reporting u Windows 7. Ukoliko ne vidite Disable na spisku, desnim klikom na prazno mesto o odaberite “New – Dword”, nazovite ga Disabled i postavite mu broj 1.

Exit mobile version