Baguje.COM

Kako da isključite autorun na vašem računaru ?

Ukoliko ne znate, autorun je mogućnost priključnih uređaja (usb memorije, hard diskovi, cd-dvd rom) da automatski pokrenu zadati program kada ih sistem pronađe kao “nove”. Sigurno ste primetili da se prilikom ubacivanja CD-a pokreće određen programčić koji vas obaveštava šta je u CD-u i tamo se obično nalazi dugme za instalaciju tog programa/igre.

Ovu mogućnost u poslednje vreme iskorišćavaju virusi, pa se tako ubace na vaš USB disk, zapišu autorun.inf nevidljivi fajl, i put njega, kada spojite vaš USB, pokrene neki .exe program koji inficira vaš računar.

Upravo zbog toga i pišem ovaj post, tj. uputstvo kako da isključite autorun na vašem računaru.

Autorun Kicker je besplatan portabilan program koji nadgleda vaše drajvove i isključuje mogućnost upotrebe autorun.inf fajla. Obavestiće vas prilikom pronalaska ovakvog fajla uz pomoć kratke informacije kao što možete videti na drugoj slici ispod.

Program možete da podesite da se pali prilikom podizanja vašeg sistema, i isti tako možete da podesite da isključite autorun mogućnost totalno iz vašeg sistema. Program inače nadgleda lokalne hard diskove, usb diskove i mrežne diskove. Postoji mogućnost i da isključite nadgledanje jednog od ovih ukoliko za to ima potrebe.

Program radi na svim verzijama Windows operativnog sistema, uključujući i Windows 7.

Preuzmite Autorun Kicker

Exit mobile version