Baguje.COM

Kako da skratite URL uz pomoć goo.gl servisa ?

Da li ste čuli da je nedavno Google izbacio svoj servis za skraćivanje URL adresa pod nazivom goo.gl ? Na žalost, upotreba istog je ograničena na veb brauzere koji mogu da koriste Google toolbar dodatak, i samo preko njega postoji mogućnost skraćivanja adresa na ovom servisu. Od nedavno, postoji i dodatak za Google Chrome veb brauzer koji vam omogućava ne samo skraćivanje, već i deljenje skraćenog URL na neke od sajtova društvenih mreža poput Twittera i Facebooka.

Instalacija

Posetom stranice odakle ćete preuzeti instalaciju (veza na kraju ovog posta) treba da kliknete na dugme “Install” i onda još jednom da potvrdite da želite instalirati dodatak. Postupak kao na slici ispod.

Kada je dodatak za Chrome instaliran, primetićete novo dugme u vašem Chrome brauzeru.

Skraćivanje adresa

U mom primeru, hteo sam da skratim adresu ovog bloga uz pomoć ovog dodatka i pogledajte šta sam uradio uz pomoć samo jednog klika.

Dobio sam skraćenu adresu koju mogu da kopiram i da je koristim gde god to želim, a odmah ispod imam i mogućnost da podelim skraćenu adresu i na Facebooku i na Twitteru.

Tvitovanje vaše skraćene adrese radi provereno bez greške. Sve što kasnije trebate da uradite jeste da dodate tekst u vaš tvit pored URL-a koji je ubacio ovaj naš dodatak.

Dakle

Naš novi dodatak za Google Chrome veb brauzer je mali, brz i jednostavan za upotrebu. Uživajte !

Za kraj, ostaje mi samo da vam kažem adresu dodatka, a to je goo.gl dodatak (Google Chrome Extensions)

Exit mobile version